peach cobbler

Peach cobbler

Een peach cobbler is zo’n typisch Amerikaans toetje waar je meteen vrolijk van wordt. Wij in ieder geval wel. Het zit een beetje tussen een crumble en een cake in: een laag warm, sappig fruit met daarbovenop een luchtige, biscuit-achtige topping. In dit geval maken we hem met perziken, die in de oven heerlijk zoet en zacht worden. Echt comfort food!

Varieer gerust met dit peach cobbler recept

Het fijne aan een cobbler is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Heb je geen perziken? Geen probleem! Je kunt ook dit soort fruit gebruiken:

  • Appels met een beetje kaneel en rozijntjes
  • Blauwe bessen of bramen (of een mix van bosvruchten)
  • Pruimen of nectarines
  • Rabarber met aardbeien

Serveer de perzik cobbler warm, met een bolletje vanille-ijs of een flinke lepel slagroom. Of allebei. Want waarom ook niet… 😉

perziken
peach cobbler

Ingrediënten voor 6 personen

  • 8 perziken
  • 100 gr boter (koud)
  • 160 ml karnemelk
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 75 gr + 2 el suiker
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 tl kaneel
  • Snuf zout

Lekker met

  • Vanille ijs
  • Slagroom

Materiaal

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven – en onderwarmte).

  2. Verwijder de pitten van de perziken en snijd in parten. Doe ze in een ovenschaal en voeg 1 eetlepel bruine basterdsuiker toe en roer even om.

  3. Doe het bakmeel, de boter (in blokjes) en de suiker in een keukenmachine en mix totdat er grove kruimels ontstaan. Voeg beetje bij beetje de karnemelk toe. Mix opnieuw totdat het beslag mooi samenkomt.

  4. Schep het beslag over het fruit. Meng de kaneel met 2 eetlepels suiker. Garneer het beslag met de kaneelsuiker.

  5. Bak de peach cobbler in 45-50 minuten goudbruin in de oven.

    Serveer met vanille ijs of slagroom.

Bewaartips

Heb je wat over? Laat de cobbler eerst helemaal afkoelen en bewaar hem daarna afgedekt in de koelkast. Zo blijft hij zo’n 3 dagen goed. Je kunt ‘m koud eten, maar opgewarmd (even in de oven) is deze peach cobbler nog lekkerder. Invriezen kan trouwens ook prima: tot 3 maanden in een goed afgesloten bakje. Even laten ontdooien en opwarmen, en je hebt weer een heerlijk toetje klaarstaan.

peach cobbler
peach cobbler

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (5 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

 

Stuur me de recepten