Menu

Video: 3 koffievariaties

Coffeelovers opgelet! In de video van vandaag laat ik jullie 3 koffievariaties zien. Zo lekker en allemaal heel easy om te maken. Het eerste recept is de koffie tonic, ik voorspel, dit wordt de terrashit van 2015! Daarna mijn favoriete after dinner koffie, een Spaanse koffie met Licor 43 en slagroom. En last but not least, de frappé, mijn lievelings-zomerdrankje.

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

koffie variaties

De koffie tonic
Zet een espresso en laat deze afkoelen. Vul een groot glas met ijs. Schenk er 120 ml goede tonic in. Mijn favoriet is de vlierbloesemtonic van Fevertree. Giet vervolgens de afgekoelde espresso bij de tonic! Lekker!

Spaanse koffie
Zet een gewone koffie (een lungo). Voeg een royale scheut Licor 43 bij de koffie. Maak het af met opgeklopte (ongezoete) slagroom. Garneer met een snuf kaneel en je vloeibare dessert is klaar.

Frappé
Zet een espresso en voeg 2 tl suiker toe.  Laat deze afkoelen. Vul een groot glas met ijs. Doe het ijs, samen met 120 ml melk en de espresso in de blender. Blend er een gladde frappé van.

koffie tonic

Welke is jouw favoriet?

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

9 reacties

 • Emma
  21 mei 2015 om 16:01

  Ik heb net de frappé uitgeprobeerd! Zeer goed gelukt en ik heb heel wat meer ingrediënten toegevoegd, echt heerlijk!

 • Pauline
  17 mei 2015 om 13:59

  Haha ja erg he :)

 • Femke
  17 mei 2015 om 12:55

  Haha ik moest lachen om de ... of drie ... of vier lepels slagroom. Ik dacht meteen al 'ze zei toch twee??' Ga 'm zeker proberen, ook met vier lepels slagroom waarschijnlijk! :P

 • Vivian
  16 mei 2015 om 18:12

  De Frappé klinkt het beste!

 • Nicole
  16 mei 2015 om 17:50

  De spaanse koffie is echt wel mijn favoriet!!

 • Emma
  16 mei 2015 om 12:35

  Ik ga sowieso de frappé uitproberen!

 • Margot
  16 mei 2015 om 10:52

  Ik zou er spontaan koffie van gaan drinken!

 • Joyce - Beamingbeautynl
  16 mei 2015 om 10:09

  Frappe's zijn heerlijk! Maar ik ben wel benieuwd geworden naar die met tonic haha.

 • Corinne
  16 mei 2015 om 08:38

  Mmmm lekker. Vooral de Frappe vind ik heerlijk!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.