Koffie muffins met ahornsiroop en pecannoten
Er is niets zo heerlijk als de geur van versgebakken muffins die door je huis zweeft. En da’s precies wat er ook met deze koffie muffins gebeurt! En wanneer die ook nog eens doordrenkt zijn met de rijke, complexe smaak van koffie, aangevuld met de zoete en nootachtige smaken van ahornsiroop en pecannoten… dan weet je dat je een winnaar te pakken hebt.
In de hoofdrol van deze koffie muffins...
Voor dit recept zetten we lekker sterke koffie met L’OR Forza koffiecapsules of koffiebonen. Een van onze favorieten! Deze koffie geeft een intense en complexe smaak aan deze luchtige muffins. De koffie gaat ideaal samen met de pecannoten, die een heerlijke crunch toevoegen aan elke hap. Of je nu een doorgewinterde koffieliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een nieuwe zoete traktatie, deze koffie muffins met ahornsiroop en pecannoten zijn een echte aanrader.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 12 muffins
- 1 ei
- 70 gr roomboter (en extra voor invetten muffinvorm)
- 375 ml karnemelk
- 400 gr bloem
- 1,5 tl bakpoeder
- 0,5 tl baking soda
- 160 gr suiker
- 125 ml ahornsiroop
- 1 tl zout
- 100 ml koffie (L'OR Forza capsules)
- 150 gr pecannoten
Materiaal
- muffinvorm voor 12 muffins, ingevet met boter
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch), 160 graden (hetelucht). Vet de muffinvorm in met boter. Zet de koffie en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Smelt de boter in een steelpannetje. Meng de bloem, suiker, zout, bakpoeder en baking soda in een kom door elkaar.
Klop in een andere kom het ei los, schenk de karnemelk en (afgekoelde) koffie erbij en klop met een garde tot een glad mengsel. Voeg dit mengsel beetje voor beetje toe aan het bloemmengsel en mix met een mixer tot een glad beslag.
Mix daarna de gesmolten boter en de ahornsiroop door het beslag en spatel tot slot de pecannoten (houd 12 pecannoten apart) erdoor.
Verdeel het beslag over de ingevette muffinvorm, druk op elke muffin een pecannoot en bak 30-35 minuten tot de muffins goudbruin en gaar zijn. Test met een satéprikker of de muffins gaar zijn, komt de satéprikker er droog uit dan is de muffin klaar, kleeft er beslag aan de satéprikker, zet de muffins dan nog 5 minuten terug in de oven en test opnieuw. Drizzle er eventueel nog een beetje extra ahornsiroop over.
Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met L’OR. Lees hier onze disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in