Klassieke Italiaanse tiramisu

Tiramisu (dé klassieke versie)

Zin in een klassiek Italiaans toetje? Deze Italiaanse tiramisu is dé perfecte afsluiter voor een Italiaans etentje. Het recept is voor 6-8 personen. Wanneer je liever minder maakt kun je het recept halveren, gebruik dan ook een kleinere schaal. In het recept gaan rauwe eieren, pas dus een beetje op bij zwangere vrouwen en ouderen. De lange vingers dip je in amaretto (officieel gebruiken ze Marsala). Wil je liever geen drank gebruiken, dan kun je de lange vingers alleen in de espresso dopen. Een klassieke tiramisu hoort lekker luchtig, hieronder in de “zo maak je het” kun je lezen hoe je dit doet. Vooral lekker lang kloppen!

Liever snel klaar zijn? Maak dan deze snelle tiramisu variant.

Klassieke Italiaanse tiramisu
Klassieke Italiaanse tiramisu
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten

  • 500 gr mascarpone
  • 4 eieren (verse)
  • 110 gr suiker
  • 250 ml espresso
  • 60 ml amaretto
  • 2 pakken lange vingers (van 175 gram )
  • Cacaopoeder

Materiaal

  • Mixer

Zo maak je het

  1. Splits de eieren in 4 eidooiers en 3 eiwitten. Klop in mengkom de eidooiers samen met 50 gram suiker met een mixer (wij hebben deze draadkloze mixer)  in 5 minuten tot een romig mengsel. Voeg de mascarpone toe en klopt tot een glad mengsel. Zet even apart.

  2. Klop in andere mengkom de eiwitten stijf. Voeg daarna eetlepel voor eetlepel 60 gram suiker toe. Wacht tussen elke keer 30 tellen tot je de volgende eetlepel toevoegt dan weet je zeker dat de suiker goed is opgenomen in het eiwit. Spatel het eiwit door het mascarpone mengsel tot een gladde crème. Probeer het zo luchtig mogelijk te houden.

  3. Roer de amaretto door de espresso en schenk in een lage schaal. Doop de lange vingers 1 voor 1 in het mengsel. Haal ze uit de schaal en begin met het opbouwen van de tiramisu.

  4. Bedek de bodem van de ovenschaal met een rijtje lange vingers. Strijk de helft van het mascarpone mengsel er over, mooi egaal en glad. En bedek met een rijtje lange vingers. Bestrijk met de overige helft van het mascarpone mengsel. Zet 2 uur in de koelkast, zodat hij goed stevig wordt. Bestrooi voor het serveren royaal met cacaopoeder.

Klassieke Italiaanse tiramisu
Klassieke Italiaanse tiramisu

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (634 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Chocolade Italiaanse recepten Kerst Pasen Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in