Tiramisu (dé klassieke versie)
Zin in een klassiek Italiaans toetje? Deze Italiaanse tiramisu is dé perfecte afsluiter voor een Italiaans etentje. Het recept is voor 6-8 personen. Wanneer je liever minder maakt kun je het recept halveren, gebruik dan ook een kleinere schaal. In het recept gaan rauwe eieren, pas dus een beetje op bij zwangere vrouwen en ouderen. De lange vingers dip je in amaretto (officieel gebruiken ze Marsala). Wil je liever geen drank gebruiken, dan kun je de lange vingers alleen in de espresso dopen. Een klassieke tiramisu hoort lekker luchtig, hieronder in de “zo maak je het” kun je lezen hoe je dit doet. Vooral lekker lang kloppen!
Liever snel klaar zijn? Maak dan deze snelle tiramisu variant.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten
- 500 gr mascarpone
- 4 eieren (verse)
- 110 gr suiker
- 250 ml espresso
- 60 ml amaretto
- 2 pakken lange vingers (van 175 gram )
- Cacaopoeder
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Splits de eieren in 4 eidooiers en 3 eiwitten. Klop in mengkom de eidooiers samen met 50 gram suiker met een mixer (wij hebben deze draadkloze mixer) in 5 minuten tot een romig mengsel. Voeg de mascarpone toe en klopt tot een glad mengsel. Zet even apart.
Klop in andere mengkom de eiwitten stijf. Voeg daarna eetlepel voor eetlepel 60 gram suiker toe. Wacht tussen elke keer 30 tellen tot je de volgende eetlepel toevoegt dan weet je zeker dat de suiker goed is opgenomen in het eiwit. Spatel het eiwit door het mascarpone mengsel tot een gladde crème. Probeer het zo luchtig mogelijk te houden.
Roer de amaretto door de espresso en schenk in een lage schaal. Doop de lange vingers 1 voor 1 in het mengsel. Haal ze uit de schaal en begin met het opbouwen van de tiramisu.
Bedek de bodem van de ovenschaal met een rijtje lange vingers. Strijk de helft van het mascarpone mengsel er over, mooi egaal en glad. En bedek met een rijtje lange vingers. Bestrijk met de overige helft van het mascarpone mengsel. Zet 2 uur in de koelkast, zodat hij goed stevig wordt. Bestrooi voor het serveren royaal met cacaopoeder.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in