Tiramisu (dé klassieke versie)

Tiramisu (dé klassieke versie)

Zin in een klassiek Italiaans toetje? Het recept voor Italiaanse tiramisu ontbrak nog op Uit Paulines Keuken. Want meestal gaan we voor de snelle variant. Als je het ons vraagt; dé perfecte afsluiter voor een Italiaans etentje. Het recept is voor 6-8 personen. Wanneer je liever minder maakt kun je het recept halveren, gebruik dan ook een kleinere schaal. In het recept gaan rauwe eieren, pas dus een beetje op bij zwangere vrouwen en ouderen. De lange vingers dip je in amaretto (officieel gebruiken ze Marsala). Wil je liever geen drank gebruiken, dan kun je de lange vingers alleen in de espresso dopen. Een klassieke tiramisu hoort lekker luchtig, hieronder in de “zo maak je het” kun je lezen hoe je dit doet. Vooral lekker lang kloppen!

Tiramisu (dé klassieke versie)
Tiramisu (dé klassieke versie)

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten

  • 500 gr mascarpone
  • 4 eieren (verse)
  • 110 gr suiker
  • 250 ml espresso
  • 60 ml amaretto
  • 2 pakken lange vingers (van 175 gram )
  • Cacaopoeder

Zo maak je het

  1. Splits de eieren in 4 eidooiers en 3 eiwitten. Klop in mengkom de eidooiers samen met 50 gram suiker met een mixer in 5 minuten tot een romig mengsel. Voeg de mascarpone toe en klopt tot een glad mengsel. Zet even apart.

  2. Klop in andere mengkom de eiwitten stijf. Voeg daarna eetlepel voor eetlepel 60 gram suiker toe. Wacht tussen elke keer 30 tellen tot je de volgende eetlepel toevoegt dan weet je zeker dat de suiker goed is opgenomen in het eiwit. Spatel het eiwit door het mascarpone mengsel tot een gladde crème. Probeer het zo luchtig mogelijk te houden.

  3. Roer de amaretto door de espresso en schenk in een lage schaal. Doop de lange vingers 1 voor 1 in het mengsel. Haal ze uit de schaal en begin met het opbouwen van de tiramisu.

  4. Bedek de bodem van de ovenschaal met een rijtje lange vingers. Strijk de helft van het mascarpone mengsel er over, mooi egaal en glad. En bedek met een rijtje lange vingers. Bestrijk met de overige helft van het mascarpone mengsel. Zet 2 uur in de koelkast, zodat hij goed stevig wordt. Bestrooi voor het serveren royaal met cacaopoeder.

Tiramisu (dé klassieke versie)
Tiramisu (dé klassieke versie)

Tags

Chocolade Italiaanse recepten Kerst Pasen Valentijn Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Nagerecht

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (99 stemmen)

11 februari 2022


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in