
Espresso martini
Zo lastminute voor kerst delen we nog een lekker cocktail recept. De Espresso Martini is toch wel dé hit van 2021. Zelf zijn we dol op deze koffiecocktail en drinken we hem graag na een diner. Zelf een Espresso Martini maken is ook niet ingewikkeld. Er gaat espresso in, wodka, een likeurtje (wij kiezen voor Amaretto, maar Licor 43 of Baileys kan ook) en eventueel een tl suikersiroop. Dan is het een kwestie van goed shaken en strainen. Garneer hem zoals het hoort met 3 koffieboontjes en je hebt een heerlijk after dinner drankje.
De Espresso Martini is toch wel dé hit van 2021. Zelf zijn we dol op deze koffiecocktail en drinken we hem graag na een diner.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 1 cocktail
- 30 ml espresso
- 40 ml Wodka
- 20 ml Amaretto (of Licor 43/Baileys)
- 1 tl suikersiroop (optioneel)
- Handje ijsklontjes
Materiaal
- Cocktailshaker met zeefje
Zo maak je het
Zet een kopje sterke espresso.
Doe alle ingrediënten in een cocktailshaker en schud dit een paar minuten krachtig heen en weer, zodat er een schuimlaagje ontstaat.
Giet de koffiecocktail door een zeefje (zodat het ijs achterblijft) in een martiniglas. Garneer je Espresso Martini met 3 koffieboontjes. Serveer meteen.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan