Alles voor een tapas diner

Alles voor een tapas diner

Ik hoorde laatst dat Tapas weer een beetje op zijn retour zijn! Trendy of niet, ik blijf het lekker vinden. Ik hou er van om allerlei verschillende dingen te proeven en te eten en dat is het fijne van tapas. Je kan van alles een beetje proeven en zo kan je nieuwe smaken ontdekken en uitproberen.

Het is ook leuk om thuis een tapas diner te organiseren. Nodig wat vrienden uit en zet allemaal lekkere hapjes op tafel. Samen delen is het idee van tapas eten. Je kan ook iedereen wat laten maken, dan krijg je helemaal een tafel vol gezelligheid en lekkers.

Ik heb de lekkerste tapas recepten van mijn blog voor je op een rijtje gezet. Met deze lekkere hapjes heb je gegarandeerd een leuke avond.

Albondiga’s

albondiga's recept

 

Albondiga’s zijn kruidige gehaktballetjes in tomatensaus. Deze bestel ik bijna altijd als ik tapas ga eten. Het is typisch Spaans en het mag dus niet ontbreken tijdens je tapas diner.

Gevulde dadels met geitenkaas

Dadels met spek en geitenkaas

Lekker zoet! Deze dadels met geitenkaas en spek zijn een lekkere zoete afwisseling tussen alle hartige recepten.

Brood met lekkers

Hoe maak je een borrelbrood

Lekker brood met dips mag niet ontbreken. Je kan er aïoli bij maken, maar je kan ook zelf een knoflookbrood maken. Dan kan iedereen er zo een stukje afplukken.

Ham – Kaas kroketjes

Kaaskroketten

Gevulde kroketjes zijn typisch Spaans. In Spanje worden ze vaak met ham en kaas gevuld, maar je kan er ook garnalen of groente in doen.

Empanada’s

Empanada recept

Empanada’s zijn gevulde deeghapjes. Je kan er alles instoppen wat je lekker vindt, zoals kaas of gehakt of spinazie en geitenkaas.

Camembert uit de oven

Camembert uit de oven

Kaas mag niet ontbreken op je tapas diner. Camembert is eigenlijk niet Spaans, maar het idee van een mini kaasfondue zal iedereen lekker vinden.

Vleeswaren, olijven en kaas
Het is ook typisch Spaans om lekkere hammen en kazen te serveren. Denk hierbij aan Iberico ham en manchego kaas en daarbij kan een goede portie knoflook olijven natuurlijk ook niet ontbreken.

Nog wat tips voor de styling

  • Kleed je tafel mooi aan met leuke gekleurde borden en servetten.
  • Stop het bestek in leuke blikken, zodat iedereen kan pakken wat hij nodig heeft.
  • Serveer de tapas allemaal in verschillende schaaltjes en bakjes
  • Serveer er grote kannen Sangria bij, met fruit of limoen water


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in