fbpx
Menu

Alles voor een tapas diner

Ik hoorde laatst dat Tapas weer een beetje op zijn retour zijn! Trendy of niet, ik blijf het lekker vinden. Ik hou er van om allerlei verschillende dingen te proeven en te eten en dat is het fijne van tapas. Je kan van alles een beetje proeven en zo kan je nieuwe smaken ontdekken en uitproberen.

Het is ook leuk om thuis een tapas diner te organiseren. Nodig wat vrienden uit en zet allemaal lekkere hapjes op tafel. Samen delen is het idee van tapas eten. Je kan ook iedereen wat laten maken, dan krijg je helemaal een tafel vol gezelligheid en lekkers.

Ik heb de lekkerste tapas recepten van mijn blog voor je op een rijtje gezet. Met deze lekkere hapjes heb je gegarandeerd een leuke avond.

Albondiga’s


Albondiga’s zijn kruidige gehaktballetjes in tomatensaus. Deze bestel ik bijna altijd als ik tapas ga eten. Het is typisch Spaans en het mag dus niet ontbreken tijdens je tapas diner.

Gevulde dadels met geitenkaas


Lekker zoet! Deze dadels met geitenkaas en Parmaham zijn een lekkere zoete afwisseling tussen alle hartige recepten.

Brood met lekkers

Lekker brood met dips mag niet ontbreken. Je kan er aïoli bij maken, maar je kan ook zelf een knoflookbrood maken. Dan kan iedereen er zo een stukje afplukken.

Ham – Kaas kroketjes

tapas
Gevulde kroketjes zijn typisch Spaans. In Spanje worden ze vaak met ham en kaas gevuld, maar je kan er ook garnalen of groente in doen.

Empanada’s

Tapas
Empanada’s zijn gevulde deeghapjes. Je kan er alles instoppen wat je lekker vindt, zoals kaas of gehakt of spinazie en geitenkaas.

Camembert uit de oven

tapas diner

Kaas mag niet ontbreken op je tapas diner. Camembert is eigenlijk niet Spaans, maar het idee van een mini kaasfondue zal iedereen lekker vinden.

Vleeswaren, olijven en kaas
Het is ook typisch Spaans om lekkere hammen en kazen te serveren. Denk hierbij aan Iberico ham en manchego kaas en daarbij kan een goede portie knoflook olijven natuurlijk ook niet ontbreken.

Nog wat tips voor de styling

  • Kleed je tafel mooi aan met leuke gekleurde borden en servetten.
  • Stop het bestek in leuke blikken, zodat iedereen kan pakken wat hij nodig heeft.
  • Serveer de tapas allemaal in verschillende schaaltjes en bakjes
  • Serveer er grote kannen Sangria bij, met fruit of limoen water

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

5 reacties

  • Mandy de Roo: Traveling, Food, Lifestyle and More
    19 juli 2013 om 14:01

    Mmmmm heerlijk!
    Ik ben gék op tapas. Fijne tips! :)

    Beantwoorden
  • Stella
    19 juli 2013 om 12:29

    Zo heerlijk..krijg helemaal trek, vooral die sangria op het eind sprak me aan haha! :)

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    19 juli 2013 om 11:00

    Lekker! Ik vind het ook altijd leuk om verschillenden dingen te kunnen proeven!

    Beantwoorden
  • Elodie_O
    19 juli 2013 om 09:25

    Oh my, dat ziet er goed uit!
    Ik heb vorige week voor het eerst tapa's gegeten en dat heeft zeer goed gesmaakt. Vooral gefrituurde hapjes met binnenin groene peper en Cheddar en tempura van mosseltjes vond ik super! Deze misschien ook een keer proberen!

    Beantwoorden
  • Suus
    19 juli 2013 om 08:32

    Oh wat ziet het er heerlijk uit, prefect voor dit weer!

    Liefs Suus

    Beantwoorden

Reactie plaatsen