Menu
Pimientos-de-padrón-1-1.jpg

Pimientos de padrón met zeezout

Tot afgelopen week had ik nog nooit van Pimientos de padrón gehoord. Pauline en ik hadden weer een kookdag en zoals altijd komt Pauline dan weer met verrassende recepten. Waaronder dus deze pimientos de padrón. Het zijn Spaanse pepers, maar wees gerust, ze zijn niet heet. Daarom zijn ze heel geschikt als borrelhapje. Heel af en toe zit er wel een heet exemplaar tussen, leuk verrassingseffect toch? De pimientos hebben een beetje een paprika-achtige smaak. Je kunt ze eventueel ook vullen of frituren. Wij kiezen er voor om ze te bakken in een pan en te garneren met zeezout. En zo heb je een lekker tapas hapje.

De pimientos de padrón koop je gewoon bij de Albert Heijn trouwens. Zo fijn dat dit soort speciale producten steeds makkelijker verkrijgbaar worden. Het recept is supersimpel. Je hebt alleen wat olijfolie, zeezout en een koekenpan nodig. Fijn he? Vind je dit nu een lekker recept? Vergeet hem dan niet op te slaan in je favorieten. Zo vind je het recept makkelijk terug.

Pimientos de padrón

Ingrediënten
400 gr pimientos de padrón
Olijfolie
Grof zeezout

Zo maak je het
Was de pimientos en dep ze daarna droog.

Laat de olijfolie goed heet worden in de koekenpan.

Schep de pimientos gedurende 5 minuten om op middelhoog vuur. Het is de bedoeling dat ze zwart blakeren en verschrompelen.

Garneer de pimientos de padrón met zeezout. Eet smakelijk!

Pimientos de padrónPimientos de padrónPimientos de padrón

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan