Mezze platter

Wat wij zo fijn vinden aan Griekenland? Het eten natuurlijk! Niets lekkerders dan een diner beginnen met wat mezze; lekker pitabrood met hummus en tzatziki, bifteki (Griekse gehaktballetjes), fetakaas en gegrilde halloumi! Op deze mezze platter zit het allemaal. Een bomvolle plank vol Griekse gerechtjes. Lekker bij de borrel, maar kan ook prima als avondeten. Lekker een beetje van alles wat pakken, niet fijner dan dat toch?

griekse gehaktballetjes

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

Gebakken hallloumi

  • 225 gr halloumi
  • 100 gr granaatappelpitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 takje munt

Bieten met feta

  • 4 gekookte bieten
  • 200 gr Griekse yoghurt
  • 75 gr feta
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gr pistachenoten
  • 2 takjes dille

Gehaktballetjes met feta

  • 300 gr gehakt
  • 100 gr feta
  • 1 ei
  • Handje paneermeel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje munt
  • 2 tl gedroogde oregano

Snelle Griekse salade

  • 100 gr tomaat
  • 0,5 komkommer
  • 0,5 rode ui
  • 75 gr feta
  • 2 takjes dille

Verder

  • Hummus
  • Tzatziki
  • Olijven
  • Reepjes komkommer
  • Grissini
  • Pitabrood
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Gebakken halloumi
    Snijd de halloumi in plakken. Verwarm een grillpan. Bestrijk de haloumi met iets olijfolie en grill het aan weerszijden goudbruin.

    Hak de knoflook en de munt fijn. Meng dit met yoghurt.

    Verdeel een lepel van de yoghurt over de halloumi. Garneer met granaatappelpitjes.

  2. Bieten met feta
    Hak de dille en de knoflook fijn. Meng dit met de Griekse yoghurt. Verdeel dit over een schaaltje.

    Snijd bieten in partjes. Leg ze in de yoghurt. Verkruimel de feta er overheen.

    Hak de pistachenoten grof. Garneer de bieten met de pistachenoten.

  3. Gehaktballetjes
    Doe het gehakt in een kom. Voeg een eitje toe. Verkruimel de feta door het gehakt.

    Hak de knoflook en de munt fijn.

    Breng het gehakt op smaak met oregano, de verse munt en peper en zout.

    Voeg paneermeel toe, net zoveel totdat het gehakt licht plakkerig aanvoelt. Vorm balletjes ter grootte van een 2 euro munt.

    Bak de gehaktballetjes rondom goudbruin in een koekenpan in iets olijfolie.

    Serveer met de overgebleven munt yoghurt van de halloumi.

  4. Snelle Griekse salade
    Snijd de tomaten in partjes, de komkommers in plakjes en de rode ui in halve ringen. Doe in een bakje en meng kort. Verkruimel de feta over de salade.

    Breng de salade op smaak met peper, zout, een klein beetje olijfolie en wat gehakte dille.

  5. Maak de hummus en tzatziki volgens het recept, of koop kant en klaar. Serveer alles in mooie schaaltjes. Geef er reepjes komkommer, olijven, grissini en pitabrood bij.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in