Vega Thaise viskoekjes

Vega Thaise viskoekjes

Thaise viskoekjes zijn een echte crowd pleaser. Jong en oud maak je er blij mee! Tenminste onze jongens wel. Ze zijn lekker als voorgerecht, als hapje bij een borrel of als lichte lunch met een salade ernaast. Maar heb je wel eens vegetarische viskoekjes gegeten? We maakten deze vega viskoekjes met bananenbloesem. Huh? Ja we snappen dat er niet meteen bellen gaan rinkelen. Bananenbloesem is de paarse bloem die onderaan een bananentros groeit. Het komt net als jackfruit uit Thailand. Je kan het kopen in de supermarkt van het merk Fairtrade Original.

Vega vis

Er zijn in de supermarkt natuurlijk steeds meer vlees- en visvervangers te vinden. Vaak op basis van soja. Sommige zijn goed en anderen bestaan uit ellenlange ingrediëntenlijsten, waarvan je de helft niet kent. Dat is bij dit product anders. Bananenbloesem bestaat uit bananenbloesem en niets meer dan dat. Het wordt ingelegd in brine (een oplossing van zout en in dit geval ook citroenzuur in water).De structuur komt overeen met artisjok uit blik en daarom lijkt het een beetje op vis. De smaak is vrij neutraal waardoor je er van alles mee kan doen. Al eerder maakte ik er vegan kibbeling mee en nu dus Thaise viskoekjes. Het recept is zo gemaakt, je gooit alles in een keukenmachine, burgertjes vormen, even bakken in wat olie en klaar ben je. Lekker met een homemade Srirachadip. We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Vega Thaise viskoekjes
Vega Thaise viskoekjes

Ingrediënten voor 12 st.

Sriracha dip

  • 2 el mayonaise
  • 1 el kwark
  • Sap van een halve limoen
  • 1 tl sriracha

Zo maak je het

  1. Spoel de bananenbloesem en de cannellinibonen af onder de kraan en laat ze vervolgens goed uitlekken. Dep het iets droog met een keukenpapiertje. Doe dit in een keukenmachine en voeg de knoflook, het sap van een halve limoen, een snuf zout en de currypasta toe. Meng dit kort tot een puree. Het mag best wat structuur behouden.

  2. Hak de lente ui en de koriander fijn. Voeg dit samen met het ei bij de bananenbloesem en roer om. Voeg de panko toe en meng kort. Het mengsel moet licht plakkerig aanvoelen en je moet er gemakkelijk burgertjes van kunnen maken. Is het mengsel nog te nat, voeg dan wat extra panko toe.

  3. Vorm kleine burgertjes en bak deze rondom bruin in een scheutje olijfolie. Meng voor de Srirachadip; de mayonaise, met de kwark, het sap van een halve limoen en een tl Sriracha.

  4. Garneer eventueel met verse koriander. Serveer de vega Thaise viskoekjes met de Sriracha dip.

Vega Thaise viskoekjes
Vega Thaise viskoekjes

Dit bericht is in samenwerking met Fairtrade Original, lees mijn disclaimer.

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Tapas recepten Aziatische recepten Gezonde recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Oud en nieuw Verjaardag Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Borrelhapjes Lunch Voorgerecht

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (9 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in