Vega Thaise viskoekjes
Thaise viskoekjes zijn een echte crowd pleaser. Jong en oud maak je er blij mee! Tenminste onze jongens wel. Ze zijn lekker als voorgerecht, als hapje bij een borrel of als lichte lunch met een salade ernaast. Maar heb je wel eens vegetarische viskoekjes gegeten? We maakten deze vega viskoekjes met bananenbloesem. Huh? Ja we snappen dat er niet meteen bellen gaan rinkelen. Bananenbloesem is de paarse bloem die onderaan een bananentros groeit. Het komt net als jackfruit uit Thailand. Je kan het kopen in de supermarkt van het merk Fairtrade Original.
Vega vis
Er zijn in de supermarkt natuurlijk steeds meer vlees- en visvervangers te vinden. Vaak op basis van soja. Sommige zijn goed en anderen bestaan uit ellenlange ingrediëntenlijsten, waarvan je de helft niet kent. Dat is bij dit product anders. Bananenbloesem bestaat uit bananenbloesem en niets meer dan dat. Het wordt ingelegd in brine (een oplossing van zout en in dit geval ook citroenzuur in water).De structuur komt overeen met artisjok uit blik en daarom lijkt het een beetje op vis. De smaak is vrij neutraal waardoor je er van alles mee kan doen. Al eerder maakte ik er vegan kibbeling mee en nu dus Thaise viskoekjes. Het recept is zo gemaakt, je gooit alles in een keukenmachine, burgertjes vormen, even bakken in wat olie en klaar ben je. Lekker met een homemade Srirachadip. We zijn benieuwd wat je ervan vindt!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 12 st.
- 280 gr Fairtrade Original bananenbloesem (uit blik)
- 200 gr cannelinibonen (uit blik)
- 2 st. lente ui
- 1 teentje knoflook
- Sap van een halve limoen
- 1 el Thaise gele currypasta
- 1 ei
- 100 gr panko (grof paneermeel)
- Handje verse koriander
- Zout
- Olijfolie om in te bakken
Sriracha dip
- 2 el mayonaise
- 1 el kwark
- Sap van een halve limoen
- 1 tl sriracha
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Spoel de bananenbloesem en de cannellinibonen af onder de kraan en laat ze vervolgens goed uitlekken. Dep het iets droog met een keukenpapiertje. Doe dit in een keukenmachine en voeg de knoflook, het sap van een halve limoen, een snuf zout en de currypasta toe. Meng dit kort tot een puree. Het mag best wat structuur behouden.
Hak de lente ui en de koriander fijn. Voeg dit samen met het ei bij de bananenbloesem en roer om. Voeg de panko toe en meng kort. Het mengsel moet licht plakkerig aanvoelen en je moet er gemakkelijk burgertjes van kunnen maken. Is het mengsel nog te nat, voeg dan wat extra panko toe.
Vorm kleine burgertjes en bak deze rondom bruin in een scheutje olijfolie. Meng voor de Srirachadip; de mayonaise, met de kwark, het sap van een halve limoen en een tl Sriracha.
Garneer eventueel met verse koriander. Serveer de vega Thaise viskoekjes met de Sriracha dip.
Dit bericht is in samenwerking met Fairtrade Original, lees mijn disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in