Thaise viskoekjes

Vega Thaise viskoekjes

Thaise viskoekjes zijn een echte crowd pleaser. Jong en oud maak je er blij mee! Tenminste onze jongens wel. Ze zijn lekker als voorgerecht, als hapje bij een borrel of als lichte lunch met een salade ernaast. Maar heb je wel eens vegetarische viskoekjes gegeten? We maakten deze vega viskoekjes met Jackfruit. Het komt uit Thailand. Je kan het kopen in de supermarkt van het merk Fairtrade Original.

Vega vis

Er zijn in de supermarkt natuurlijk steeds meer vlees- en visvervangers te vinden. Vaak op basis van soja. Sommige zijn goed en anderen bestaan uit ellenlange ingrediëntenlijsten, waarvan je de helft niet kent. Dat is bij dit product anders. Jackfruit bestaat uit Jackfruit en niets meer dan dat. Het wordt ingelegd in brine (een oplossing van zout en in dit geval ook citroenzuur in water). De structuur komt overeen met artisjok uit blik en daarom lijkt het een beetje op vis. De smaak is vrij neutraal waardoor je er van alles mee kan doen zoals Thaise viskoekjes. Het recept is zo gemaakt, je gooit alles in een keukenmachine, burgertjes vormen, even bakken in wat olie en klaar ben je. Lekker met een homemade Srirachadip. We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Okonomiyaki

Ingrediënten voor 12 st.

  • 280 gr Fairtrade Original Jackfruit (uit blik)
  • 200 gr cannelinibonen (uit blik)
  • 2 st. lente ui
  • 1 teentje knoflook
  • Sap van een halve limoen
  • 1 el Thaise gele currypasta
  • 1 ei
  • 100 gr panko (grof paneermeel)
  • Handje verse koriander
  • Zout
  • Olijfolie om in te bakken

Sriracha dip

  • 2 el mayonaise
  • 1 el kwark
  • Sap van een halve limoen
  • 1 tl sriracha
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Spoel de jackfruit en de cannellinibonen af onder de kraan en laat ze vervolgens goed uitlekken. Dep het iets droog met een keukenpapiertje. Doe dit in een keukenmachine en voeg de knoflook, het sap van een halve limoen, een snuf zout en de currypasta toe. Meng dit kort tot een puree. Het mag best wat structuur behouden.

  2. Hak de lente ui en de koriander fijn. Voeg dit samen met het ei bij de jackfruit en roer om. Voeg de panko toe en meng kort. Het mengsel moet licht plakkerig aanvoelen en je moet er gemakkelijk burgertjes van kunnen maken. Is het mengsel nog te nat, voeg dan wat extra panko toe.

  3. Vorm kleine burgertjes en bak deze rondom bruin in een scheutje olijfolie. Meng voor de Srirachadip; de mayonaise, met de kwark, het sap van een halve limoen en een tl Sriracha.

  4. Garneer eventueel met verse koriander. Serveer de vega Thaise viskoekjes met de Sriracha dip.

Thaise viskoekjes

Dit bericht is in samenwerking met Fairtrade Original, lees mijn disclaimer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (22 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

 

Stuur me de recepten