
Aioli in 60 seconden (video)
Zelf aioli maken is supermakkelijk! In deze video laten we je zien hoe je binnen 60 seconden een lekkere, romige knoflookmayonaise maakt. Binnen 60 seconden, kan dat? Ja dat kan! Het is helemaal niet moeilijk en binnen een mum van tijd heb je dus een lekkere aioli dip op tafel staan. Serveer er wat vers stokbrood bij en smullen maar. Je kunt het ook serveren bij patatas bravas. Dat zijn die typische Spaanse gebakken aardappeltjes. Zo lekker! Het is vooral fijn als je partner het ook eet, anders ben jij de enige met een knoflook walm om je heen.

Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 1 bakje
- 2 eidooiers (eieren op kamertemperatuur)
- Kneepje citroensap
- 2 teentjes knoflook
- 160 ml zonnebloemolie
- Snuf zout
Zo maak je het
Doe de eidooiers, het citroensap, de zout en de gehakte knoflook in een hoge beker. Zorg er voor dat de beker net ietsje breder is dan de staafmixer. Anders zal het mengsel niet goed mengen en blijft je mayonaise te dun.
Doe de staafmixer in de beker en giet vervolgens de olie erbij.
Zet de staafmixer aan, maar beweeg de mixer niet. Als de substantie gaat mengen beweeg je de staafmixer voorzichtig op en neer. Doe dit vooral rustig, want anders heb je de kans dat het mislukt.
Is de aioli nog iets te dik? Voeg dan wat extra (warm) water toe.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan