
Spaanse pintxos: 3 x makkelijke hapjes
Spaanse pintxos zijn heerlijke hapjes die perfect zijn voor een gezellige borrel of andere feestelijke gelegenheid. Wij geven je 3 recepten om de smaken van Spanje in huis te halen, zonder dat je urenlang in de keuken hoeft te staan. Als je van vis houdt, maak dan de pintxo met tonijn en ansjovis – lekker op een stokbroodje! Voor liefhebbers van vlees is er een hapje met serranoham, geroosterde paprika en olijven. En tot slot: een vegetarische variant met zongedroogde tomaten en manchego-kaas. Maak er een kan Sangria bij, zet een vrolijke playlist op en geniet van de culinaire reis door Spanje. Buen provecho!



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 1 stokbrood
- 50 gr manchego (+ extra voor het raspen)
- 4 plakken serranoham
- 60 gr tonijn (uit blik, op olie )
- 4 - 8 ansjovis (uit blik )
- 1 citroen
- 2 tomaten (kleine)
- 1 rode ui
- 0,25 rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 8 semi zongedroogde tomaat
- 2 geroosterde paprika's (pot )
- 25 gr groene olijven (zonder pit)
- 4 zwarte olijven (zonder pit )
- 0,5 tl gerookt paprikapoeder
- peper en zout
Zo maak je het
Vegetarische pintxo:
Snijd de tomaten in grove stukken en hak samen met de semi zongedroogde tomaten in een keukenmachine fijn. Pers de teentjes knoflook erboven uit en roer de gerookte paprikapoeder er door. Breng verder op smaak met peper en zout. Snijd het stokbrood in plakjes en besmeer 4 plakjes met de zongedroogde tomatenspread. Snijd de manchego in plakjes, en versier met een groene olijf (zet vast met een prikkertje)
Pintxo met vis:
Haal de tonijn (met aanhangende olie) uit het blikje. Hak 25 gram groene olijven, rode ui en rode peper fijn en schep door tonijn. Rasp de citroen er boven, en knijp het sap van 1 partje er bovenuit. Breng verder op smaak met peper en zout. Roer nog een keer door en besmeer er 4 plakjes stokbrood mee. Leg op al deze pintxos een ansjovis.
Pintxo met vlees:
Beleg 4 plakjes stokbrood met serranoham. Snijd de geroosterde paprika’s in reepjes en 3 olijven in plakjes. Verdeel over de plakjes stokbrood. Rasp er wat manchego over.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan