Menu
DSC_0169-710x380.jpg

Spaanse Sangria

Sangria is er in vele soorten en maten. Deze Spaanse fruitdrank is razend populair in Spanje. Sangria kan je op verschillende manieren maken. Je kan de vruchten klein snijden en deze vervolgens opeten, maar je kan ze ook alleen als smaakmaker toevoegen. Qua fruit kan je volop variëren.

sangria

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Welke rode wijn voor sangria?
De basis voor Sangria is een fruitige Spaanse rode wijn gemengd met bruisend water, een fruitige frisdrank of cava. Hier voeg je fruit aan toe en eventueel nog een likeurtje of cognac. Het drankje wordt koud gedronken, dus vergeet de ijsklontjes niet, heerlijk verfrissend op een zomerse dag.

Ingrediënten voor 1 ltr
0,4 ltr rode wijn (niet te zwaar)
0,6 ltr spa rood
Scheutje Grand Marnier
2 el suiker
Schijfjes citroen
Schijfjes sinaasappel
Partjes appel
Schijfjes grapefruit
IJsklontjes

Zo maak je het

Meng de rode wijn met de spa rood en een scheutje grand marnier.

Voeg de suiker toe en roer het even door elkaar.

Snij het fruit in partjes. Als je het fruit wilt opeten kan je het beter in kleinere stukjes snijden. Ik heb het fruit alleen als smaakmaker toegevoegd.

sangria

Voeg nu het fruit toe, je kan in principe ieder fruit nemen wat je lekker vindt.

Serveer de Sangria gekoeld met ijsklontjes.

sangria

 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan