Crostini maken

Crostini: zelf knapperige toastjes maken

Zelf crostini maken is echt zo’n basis kookding dat altijd van pas komt. Het is simpel, snel en altijd lekker. Of je nu onverwacht bezoek krijgt of zin hebt in een borrelhapje: met een restje stokbrood en een beetje olijfolie tover je in no-time knapperige toastjes op tafel. Zelfgemaakt zijn ze zóveel lekkerder dan kant-en-klare! En je kunt ze helemaal naar je eigen smaak beleggen.

Waar beleg je crostini mee?

Burrata + tomaatjes uit de oven

– Ricotta + gegrilde perzik + honing

– Avocado + limoen + chilivlokken

– Cottage cheese + crispy chili oil

– Roomkaas + zalm + dille

– Hummus + gegrilde courgette

– Geklopte feta + granaatappelpitjes

– Tapenade + artisjokharten

– Geitenkaas + honing + walnoten

Geitenkaas + vijgen + appelstroop

– Pesto + mozzarella + cherrytomaat

– Paddenstoelen + truffelolie

– Caponata of ratatouille (koud of lauwwarm)

– Gebakken champignons + tijm

– Geroosterde paprika + ansjovis

– Geroosterde druiven + blauwe kaas

Crostini maken
bruschetta zalm

Ingrediënten

  • 100 ml olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 stokbrood
  • peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Doe 100 ml olijfolie in een kommetje. Voeg 2 teentjes gehakte knoflook toe. Breng de olie op smaak met peper en zout.

  3. Snijd het stokbrood in plakjes. Bestrijk ieder plakje aan weerszijden met de olijfolie en leg ze op een ovenrooster. Bak de crostini’s in 4-5 minuten krokant op 180 graden.

    Haal uit de oven en laat afkoelen op het rooster op het aanrecht; zo blijven ze lekker krokant.

Tip

Laat de crostini altijd goed afkoelen op een rooster na het bakken. Zo blijven ze lekker krokant, ook als je ze van tevoren maakt. Bewaar ze in een luchtdichte trommel, dan blijven ze zeker een paar dagen goed.

Serveer ze los bij een borrelplank, of leg ze al belegd op een mooie schaal. Perfect voor feestjes, picknicks of gewoon een heel lekkere lunch.

Crostini maken
bruschetta recept

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.8 (4 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

 

Stuur me de recepten