patatas bravas recept

Patatas bravas

Patatas bravas is misschien wel de bekendste tapas van het land. Deze Spaanse aardappeltjes staan in elk tapas restaurant op de kaart. Eigenlijk is het gewoon de Spaanse versie van een patatje mayo. Alleen maken zij er een lekkere rode romesco saus bij en wordt het ook nog vaak geserveerd met aioli. Heel lekker en heel makkelijk om te maken. Tapas avondje thuis? Probeer ook eens een van onze andere tapas recepten.

ingrediënten aardappelen
patatas bravas recept
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr voorgekookte aardappeltjes
  • 1 el olijfolie
  • Zout

Patatas bravas saus

  • 400 gr tomatenblokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 el rode wijn azijn
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • Snuf zout
  • 2 el olijfolie

Lekker met

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Begin met het maken van de saus. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie. Voeg de specerijen toe en bak deze mee. Voeg de tomatenblokjes en de azijn toe en laat de saus iets inkoken. Pureer hem glad met een staafmixer.

  2. Doe de aardappeltjes in de Airfryer en besprenkel ze licht met wat olijfolie. Gaar de aardappeltjes in ongeveer 15 minuten gaar op 180 graden. In de oven kan ook, houd dan 35 minuten aan op 180 graden hetelucht.

  3. Serveer de patatas bravas met de bravas saus en aioli.

ingrediënten krieltjes
tapas uit de airfryer

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in