Patatas bravas
Patatas bravas is misschien wel de bekendste tapas van het land. Deze Spaanse aardappeltjes staan in elk tapas restaurant op de kaart. Eigenlijk is het gewoon de Spaanse versie van een patatje mayo. Alleen maken zij er een lekkere rode romesco saus bij en wordt het ook nog vaak geserveerd met aioli. Heel lekker en heel makkelijk om te maken. Tapas avondje thuis? Probeer ook eens een van onze andere tapas recepten.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr voorgekookte aardappeltjes
- 1 el olijfolie
- Zout
Patatas bravas saus
- 400 gr tomatenblokjes
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 1 el rode wijn azijn
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- Snuf zout
- 2 el olijfolie
Lekker met
Zo maak je het
Begin met het maken van de saus. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie. Voeg de specerijen toe en bak deze mee. Voeg de tomatenblokjes en de azijn toe en laat de saus iets inkoken. Pureer hem glad met een staafmixer.
Doe de aardappeltjes in de Airfryer en besprenkel ze licht met wat olijfolie. Gaar de aardappeltjes in ongeveer 15 minuten gaar op 180 graden. In de oven kan ook, houd dan 35 minuten aan op 180 graden hetelucht.
Serveer de patatas bravas met de bravas saus en aioli.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.