
Patatas bravas
Patatas bravas is misschien wel de bekendste tapas van het land. Deze Spaanse aardappeltjes staan in elk tapas restaurant op de kaart. Eigenlijk is het gewoon de Spaanse versie van een patatje mayo. Alleen maken zij er een lekkere rode romesco saus bij en wordt het ook nog vaak geserveerd met aioli. Heel lekker en heel makkelijk om te maken. Tapas avondje thuis? Probeer ook eens een van onze andere tapas recepten.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr voorgekookte aardappeltjes
- 1 el olijfolie
- Zout
Patatas bravas saus
- 400 gr tomatenblokjes
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 1 el rode wijn azijn
- 1 tl cayennepeper
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- Snuf zout
- 2 el olijfolie
Lekker met
Zo maak je het
Begin met het maken van de saus. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie. Voeg de specerijen toe en bak deze mee. Voeg de tomatenblokjes en de azijn toe en laat de saus iets inkoken. Pureer hem glad met een staafmixer.
Doe de aardappeltjes in de Airfryer en besprenkel ze licht met wat olijfolie. Gaar de aardappeltjes in ongeveer 15 minuten gaar op 180 graden. In de oven kan ook, houd dan 35 minuten aan op 180 graden hetelucht.
Serveer de patatas bravas met de bravas saus en aioli.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan