
Bruschetta met burrata
Deze Italiaanse bruschetta met burrata is eenvoudig qua ingrediëntenlijst, maar tegelijkertijd zo luxe en vol van smaak. De ideale combinatie van knapperig brood, romige burrata en verse tomaten, op smaak gebracht met kruiden en olijfolie. Het geheim van dit gerecht is de kwaliteit van de ingrediënten: kies het lekkerste brood, de meest verse rijpe tomaten en beste burrata die je je kan veroorloven. Eet de bruschetta met burrata als lunch of serveer een bite-size portie als hapje bij een borrel.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen:
- 8 sneetjes (stok)brood
- 4 bollen burrata
- 500 gr trostomaatjes
- 15 gr verse basilicum
- 2 teentjes knoflook
- Peper en zout
- Olijfolie
Materiaal
- Contactgrill of grillpan
Zo maak je het
Snijd de tomaten in stukjes. Hak een teentje knoflook fijn en voeg bij de tomaat. Breng de tomaatjes op smaak met wat olijfolie, peper en zout. Zet apart.
Snijd het brood in 8 dikke plakken en bestrijk ze aan beide zijden met wat olijfolie. Grill het brood aan weerszijden goudbruin in een contactgrill of grillpan.
Wrijf vervolgens met een hele knoflookteen over de bruschetta’s heen. Zo krijgt de toast een lekkere knoflooksmaak.
Verdeel over elk sneetje brood een halve bol burrata. Verdeel daarover een lepel van de gemarineerde tomaten. Ga zo verder met de andere 7 sneetjes brood.
Garneer de bruschetta’s met verse basilicum, een drizzle olijfolie en eventueel nog een snuf peper en zout.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan