Bruschetta met burrata

Bruschetta met burrata

Deze Italiaanse bruschetta met burrata is eenvoudig qua ingrediëntenlijst, maar tegelijkertijd zo luxe en vol van smaak. De ideale combinatie van knapperig brood, romige burrata en verse tomaten, op smaak gebracht met kruiden en olijfolie. Het geheim van dit gerecht is de kwaliteit van de ingrediënten: kies het lekkerste brood, de meest verse rijpe tomaten en beste burrata die je je kan veroorloven. Eet de bruschetta met burrata als lunch of serveer een bite-size portie als hapje bij een borrel.

Bruschetta burrata
Bruschetta met burrata
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 8 sneetjes (stok)brood
  • 4 bollen burrata
  • 500 gr trostomaatjes
  • 15 gr verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Materiaal

  • Contactgrill of grillpan

Zo maak je het

  1. Snijd de tomaten in stukjes. Hak een teentje knoflook fijn en voeg bij de tomaat. Breng de tomaatjes op smaak met wat olijfolie, peper en zout. Zet apart.

  2. Snijd het brood in 8 dikke plakken en bestrijk ze aan beide zijden met wat olijfolie. Grill het brood aan weerszijden goudbruin in een contactgrill of grillpan.

  3. Wrijf vervolgens met een hele knoflookteen over de bruschetta’s heen. Zo krijgt de toast een lekkere knoflooksmaak.

  4. Verdeel over elk sneetje brood een halve bol burrata. Verdeel daarover een lepel van de gemarineerde tomaten. Ga zo verder met de andere 7 sneetjes brood.

  5. Garneer de bruschetta’s met verse basilicum, een drizzle olijfolie en eventueel nog een snuf peper en zout.

Bruschetta met burrata
Bruschetta met burrata

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (6 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Makkelijke recepten Snelle recepten Tapas recepten Brood en deeg Tomaat Italiaanse recepten Notenvrije recepten Verjaardag Vegetarische recepten Lente recepten Zomer recepten Borrelhapjes Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in