Menu

Hotspot Hotel Chocolat Christmas Launch

Chocoholics opgelet! Hotel Chocolat heeft haar kerstcollectie gelanceerd en ik liet mij onderdompelen in de wereld van chocola. De Britse chocolatier is gespecialiseerd in het maken van luxueuze chocola, gemaakt van cacaobonen van haar eigen plantage in Saint Lucia (Caribisch gebied). Hoewel de naam anders doet vermoeden is de locatie in Amsterdam geen hotel. Als je wilt overnachten in het enige echte chocotel dan moet je afreizen naar Boucan, Sant Lucia.

Hotel Chocolat is een winkel met alleen maar chocola, puur, purer, puurst! Chocola gemaakt van 100% cacao voor echte chocoholics, chocola gevuld met zoete wijn, koffie, melkchocolade met noten, witte chocolade met merinque en mijn all time favorite salty caramel. De chocola is van een goede kwaliteit, dat merk je alleen al aan het feit dat de smaak heel lang in je mond blijft hangen.

De kersteditie heeft een hoog “hebben” gehalte. Leuk adventkalenders, ook voor 2, grappige rendieren en pinguins, kerstversieringen voor in de boom, choco gingerbread mannetjes en de kers op de taart, een enorme christmas cracker gevuld met bijna een halve kilo chocola. Verpakt in luxeuze geschenkverpakkingen, een cadeautje waar iedereen gelukkig van wordt.

Boven de winkel is een knusse koffie & cacao bar, waar je een Chili Hot Chocolate of een choco espresso kunt  drinken. Hier werden tijdens de presentatie heerlijke canapés geserveerd  geïnspireerd op het cacao menu van Boucan. Ik ben dol op de combi hartig en zoet en wat ik daar geproefd heb, is echt hemels. Zo proefde ik blauwe kaas met pure chocolade, gerookte zalm met witte chocolade en een chocolicious shortbread koekje met pure chocolade mousse.

En als je nu denkt dit moet onbetaalbaar zijn dan kan je ik uit die chocoladedroom helpen. De prijzen variëren van € 2,50 tot € 50,00 dus er is voor iedere portemonnaie wat lekkers halen.

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar de chocolade ga dan naar Hotel Chocolat, Heiligeweg 7, Amsterdam.

www.hotelchocolat.co.uk

Fotografie door © Roland Pupupin

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

3 reacties

 • Foodloveandhappiness
  30 oktober 2012 om 21:09

  Oh geweldig! Fijn dat het ook in Amsterdam verkrijgbaar is, ga ik onthouden voor m'n volgende bezoek daar;)

 • Pauline
  30 oktober 2012 om 20:18

  Jaa en lekker dat ze zijn ;)

 • Laura's Bakery
  29 oktober 2012 om 21:13

  Oooh heerlijk, ik heb nu gelijk zin in chocola! De chocolaatjes zien er echt prachtig uit!

Reactie plaatsen