Fruittuinen van West

Hotspot: Fruit plukken in de fruittuin van West

Zelf fruit plukken, bloemen plukken of groente oogsten is echt een trend van dit jaar. Nu is het natuurlijk superleuk als je eigen achtertuin vol staat met mooie fruitbomen en een prachtige moestuin, maar dit is lang niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast is het nog best lastig om succesvol groente en fruit te telen. Gelukkig zijn er dan mooie plekjes zoals de Fruittuin van West. Pauline en ik namen onlangs een kijkje en sindsdien zijn we fan. Een verslag op de blog mag daarom natuurlijk niet ontbreken. Ik vertel jullie alles over deze leuke en kidsproof hotspot.

De fruittuin van West is gelegen in Amsterdam, vlakbij Halfweg. Maar wat is het nu eigenlijk? Het is een enorme grote fruittuin, vol met fruitbomen en struiken waar je zelf je fruit kunt plukken. Superleuk! Er staan talloze frambozen- en bramenstruiken, appelbomen, kersenbomen, perenbomen. Je vindt er allerlei soorten bessen: blauwe bessen, rode bessen, witte en zwarte bessen of kruisbessen. En ook druiven, cranberry’s, aardbeien en nectarines zijn aanwezig. Het is handig om voorafgaand aan je bezoek de website te checken om te kijken welk fruit er op dat moment geplukt kan worden. Bij aankomst krijg je een tray met kartonnen bakjes mee waarin je het fruit dat je wilt gaan plukken kunt verzamelen. Het fruit wordt achteraf per kilo afgerekend, een kilo kleinfruit kost €10,-.

Fruittuin van WestFruittuin van West

Je kunt dus lekker rondstruinen en zoveel fruit plukken als je wilt. Pauline en ik gingen voor de kersen, frambozen en rode besjes. Met vlaggetjes is aangegeven waar je mag plukken. Tijdens het plukken word je vergezeld door kippen. Dat zorgt voor hilarische situaties, als je net zoals ik een beetje ‘bang’ bent voor deze beestjes.

Fruittuin van West

De kippen lopen dus gezellig om je heen, maar leggen natuurlijk ook eitjes. Ook deze mag je verzamelen en meenemen naar huis. Het meeste fruit wordt biologisch geteeld en ze werken volgens het biologisch dynamisch principe. Fijn!

Fruittuin van West Fruittuin van WestFruittuin van West

De fruittuin van West is ontzettend leuk om met kids naar toe te gaan. Ze kunnen lekker rondbanjeren en zelf fruit plukken. Ook mogen ze tussendoor fruit proeven, dit moet je alleen even aangeven bij de kassa. Er worden regelmatig hele leuke workshops georganiseerd voor de kleintjes. Zo is er iedere vrijdag ‘Peuters in het Wild’. Onder begeleiding van een natuurcoach kun je samen met je peuter de natuur ontdekken. Iedere week is er een ander thema. Ik kan niet wachten om dit later met m’n eigen peuter te doen. Zo hebben ze veel plezier en leren ze ongemerkt ook nog over de natuur en waar ons voedsel vandaan komt.

Fruittuin van West

Ben je toe aan een pauze? Dan strijk je neer in het leuke Tuin Café. Hier kun je terecht voor een verfrissend drankje of een koffie uit de cafetiére met een eigengemaakt appelgebakje. Er staan nog veel meer lekkere zoetigheden op de kaart en ook voor een lunch ben je hier aan het goede adres. Alles wat op de kaart staat is biologisch.

Fruittuin van WestFruittuin van West

Na het plukken kun je nog even verder shoppen in de winkel. Alle producten die hier verkocht worden zijn biologisch en komen zoveel mogelijk uit eigen regio. Je kunt er lekkere kazen kopen, broden en allerlei soorten groente. Maar ze verkopen ook biologische meelsoorten, broodbeleg, huishoudmiddelen, soepen, koek en chips en nog veel meer. Het is echt lastig om hier met lege handen naar huis te gaan.

Fruittuin van WestFruittuin van WestFruittuin van West

Dit was onze buit: kersen, frambozen en rode besjes. Deze waren volop aanwezig. Lekker voor door de yoghurt bij het ontbijt, zo uit het vuistje of om iets lekkers mee te bakken.

Fruittuin van West

Ik kan een bezoekje aan de fruittuin van West aan iedereen aanraden. De toegang is gratis en je betaalt alleen voor het fruit dat je plukt. Superleuk om met je kids naar toe te gaan of één van de leuke workshops te volgen. Wij vonden ons bezoekje erg geslaagd en gaan zeker nog een keer terug naar deze leuke hotspot.

Hotspot
Fruittuin van West

Adres
Tom Schreursweg 48, Amsterdam (gratis parkeren)

Toegang
Gratis

Openingstijden
Di-Zo 10.30 – 18.00 uur

Meer informatie
Website

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Annika"

Geschreven door:

Annika

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in