Haarlem

Hotspot 5 leuke koffietentjes in Haarlem

Haarlem barst van de leuke koffietentjes. Hoog tijd om de 5 leukste met jullie te delen. Er komen namelijk steeds weer leuke, nieuwe hotspots bij in ons mooie stadje. Soms is het zelfs lastig om bij te houden. Maar dat houdt het leuk natuurlijk, want het ontdekken van nieuwe hotspots is bijna een hobby van me geworden. Haarlem heeft er genoeg en zo is er iedere keer wel iets nieuws te ontdekken.

Ga je binnenkort een dagje of weekendje naar Haarlem? Vergeet dan niet onze Haarlem City Guide te bekijken. Hier staan alle leuke hotspots van Haarlem in, van restaurants tot koffietentjes en leuke culinaire shops.

Maar nu deel ik eerst 5 leuke koffietentjes in Haarlem met jullie. Perfect voor een tussenstop tijdens een middagje shoppen of cultuur snuiven. Er zijn natuurlijk nog veel meer tentjes waar je terecht kunt voor een  lekkere kop koffie, maar dit zijn onze persoonlijke favorieten.

Koffieduss

Haarlem

Een van de nieuwste aanwinsten in Haarlem is Koffieduss. Je vindt Koffieduss aan de Schotersingel, een fijn plekje aan de rand van het centrum. Bij Koffieduss serveren ze heerlijke koffie van Single Estate, de lekkerste taartjes (o.a. van Sue Food Rotterdam) en voor de hartige trek hebben ze tosti’s. Je kunt hier lekker bijkomen met een kopje koffie en iets lekkers of even inpluggen met je laptop om nog even wat werk te verzetten. Je kunt plaats nemen op een van de leuke zitjes of aan de bar achter het raam. Hierbij kijk je uit over het mooie park en de gracht. Is het lekker weer? Pak één van de picknickkleden en ga lekker buiten in het gras zitten met een coffee-to-go.

Haarlem

Het interieur van Koffieduss ziet er prachtig uit. Fris, licht en een klein beetje Ibiza. Er zijn genoeg hoekjes waar je mooie Insta foto’s kan nemen. Maar dat is nog niet alles. Koffieduss heeft namelijk twee zusjes, Knippenduss & Beautyduss. Bij Knippenduss kun je terecht voor een nieuwe coupe. Ik ga hier altijd heen en ben helemaal fan! En als dat nog niet genoeg is kun je, je lekker laten vertroetelen bij Beautyduss. Perfecte combinatie toch? Zo kun je een massage, knipbeurt en een lekkere koffie met taartje heel goed combineren.

Koffieduss
Schotersingel 115
Website

MICA

Mica Haarlem

MICA vind je in een van de leukste straatjes van Haarlem, de Kleine Houtstraat. Hier kun je heel goed shoppen en rondslenteren. En is het tijd voor een tussenstop? Ga dan voor een kop koffie met iets lekkers bij MICA. Leuk detail is dat deze hotspot gerund wordt door 2 zussen. Grappig, want dat is heel herkenbaar voor ons natuurlijk.

Bij MICA kun je terecht voor koffie, lekkere taartjes, ontbijt en lunch. Zo hebben ze hartige wafels op de kaart staan en lekkere ontbijt gerechten, zoals havermout met banaan. Het interieur van MICA is lekker fris en licht (ook een fijne werkplek) en bijna alles wat je ziet is te koop.

MICA Coffee bar
Kleine Houtstraat 103
Website

Mica Haarlem

Native

Native Haarlem

Native zit al een tijdje in Haarlem. Je vindt het middenin het centrum, in de altijd gezellige Vijfhoek. Een van de leukste wijken van Haarlem. Je kunt zowel binnen een plekje zoeken of lekker buiten plaats nemen op het terras. Natuurlijk kun je hier terecht voor een lekkere koffie met een gebakje, maar ook voor de lunch ben je hier aan het goede adres. Denk aan toast met avocado of een maaltijdsalade. Het interieur van Native is superleuk en inspirerend. Veel planten, brickwalls en hout. Ik hou er van!

Native
Breestraat 23
Website 

Native Haarlem

Frisk aan het Spaarne 

Frisk aan het Spaarne

Over Frisk komt nog een uitgebreid hotspot verslag op de site. Maar ik vind dat Frisk aan het Spaarne niet in dit rijtje met leuke koffietentjes mag ontbreken. De locatie en het concept zijn uniek voor Haarlem en daarom noemen we Frisk ook in dit rijtje. Frisk is gelegen aan het Spaarne (Hallo, mooi uitzicht!) en heeft een Scandinavische stijl en menukaart. We love it! Zo kun je hier lekker naar buiten kijken over het Spaarne onder het genot van een koffie (Fika) met een kaneelbroodje (kanelbulle). Het is een kidsproof hotspot. Frisk is lekker ruim opgezet en dat is fijn als je met je kinderwagen komt. Geniet van de lekkere Scandinavische lekkernijen of ga voor een fijne lunch of diner. Alles is mogelijk!

Frisk aan het Spaarne
Max Euweplein 1
Website

Hotspot Frisk aan het Spaarne

Mogador

Haarlem

Aan de altijd gezellige Botermarkt vind je Mogador. Hier serveren ze wel 30!! verschillende soorten koffie’s. Genoeg keuze dus! Ze werken hier met de bonen van Bocca en richten zich vooral op koffie. Natuurlijk kun je er ook iets lekkers bij bestellen, zoals een taartje, cake of lunch. Wat ook leuk is, ze organiseren barista cursussen. In 1 avond leer je de kneepjes van het barista vak. Lijkt mij tof om een keer te doen. De Botermarkt ligt precies in het midden van het centrum. Ga daarna zeker ook even langs bij de Mabrouk, de Turkse supermarkt voor wat culi inkopen. Het is altijd gezellig druk bij Mogador. Wat mij betreft een fijne tussenstop tijdens het shoppen.

Haarlem

Mogador
Gasthuisstraat 48 (Botermarkt)
Website

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Annika"

Geschreven door:

Annika

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in