tips lissabon-bairro de avillez

10 x stedentrips voor foodies

Nu Pauline en ik beiden een gezin hebben, komt het er niet zo vaak meer van. Maar voorheen deden we regelmatig een stedentrip. Wij zijn allebei dol op steden en vinden het superleuk om in een vreemde stad de leukste plekjes en hotspots te ontdekken. Vooral op het gebied van food natuurlijk. En omdat we dus al heel veel steden ontdekt hebben de afgelopen jaren leek het mij een goed idee om 10 stedentrips voor foodies met jullie te delen. Want dat is toch wel een beetje waar het bij mij om draait bij stedentrips. Waar kun je lekker eten, foodshoppen en wat zijn de lekkerste lokale specialiteiten? Ik ga altijd op zoek naar de leukste hotspots, foodmarkten en culi shops wanneer ik een stad bezoek. Van tevoren markeer ik al deze hotspots al in Google maps. Als ik dan ter plaatse ben kan ik zo alle hotspots en leuke marktjes aflopen. Doen jullie dat ook?

Ik ben benieuwd voor welke bestemming uit dit lijstje met stedentrips voor foodies jij zou gaan. Waar ben je al geweest en wat staat er nog op je bucketlist? Laat het weten in de comments, dat vind ik leuk.

1. Lissabon

a padaria lissabon

In Lissabon ga je natuurlijk op zoek naar de beste Pastéis de Nata. Of je struint lekker rond bij het hippe LX Factory. De Mercado de Ribeira vonden wij ook een aanrader. Klik hier voor het hele reisverslag.

2. Barcelona

la-boqueria-barcelona-4

Barcelona, de stad waar ik een half jaar gewoond heb en het liefst elk jaar naar toe ga. Hier scoor je de lekkerste tapas, Sangria, brunch je bij Brunch & cake en voor food shoppen kun je je hart ophalen bij La Boqueria of bij Cuines Santa Catalina. En natuurlijk eindig je met een pan paella in de oude haven van Barcelona. Onze reisverslagen lees je hier en hier. 

3. Londen

Foodie in Londen

Ik vind Londen echt een food walhalla. Van toffe markten tot superleuke hotspots, supermooie supermarkten zoals de Wholefoods. De beste resto’s (Nopi van Ottolenghi) en toffe foodtrucks in Shoreditch. En ook de Borough market sla ik nooit over. Lees hier en hier meer over leuke hotspots in Londen.

4. New York

shake shack new york

Als je aan New York denkt, dan denk je natuurlijk aan burgers, frietjes en milkshakes. En ik kan je vertellen, die moet je ook zeker gaan proeven. Een bezoekje aan de Chelsea market is ook echt een aanrader. En natuurlijk de Wholefoods, dat is echt een food walhalla. Net als Eataly trouwens. Bij Dough eet je de lekkerste donuts en in Central Park moet je even een hotdog halen bij zo’n karretje. Kortom genoeg te doen in New York. Ik krijg al weer helemaal zin om er naar toe te gaan. Alle hotspots vind je hier. 

5. Stockholm

kanelbullar

Waarom ik nog nooit in Scandinavie geweest ben is een groot raadsel. Pauline is al eens naar Stockholm geweest. Daar eet je natuurlijk een lekkere Kanelbullar met fika (koffie). Bij de Urban Deli kun je heerlijk foodshoppen en tussen het shoppen door ook genieten van alle lekkernijen. De Hötorgshalle is een foodcourt waar je allerlei lekkere dingen kunt scoren. Alles over deze toffe stad lees je hier. 

6. Nice

Nice

Pauline en ik zijn samen naar Nice geweest en wat was dat leuk. Een gids heeft ons daar naar alle hotspots begeleid. En onze foodie droom is uitgekomen, we mochten alle soorten ijs proeven bij Arlequin, de beste ijssalon van Nice. We proefden uiteraard een pissaladière, de specialiteit van Nice. Gingen op bezoek bij een olijfolie molen en deden een wijnproeverij bij Domaine de Toesc. Kortom, Nice is een goede stedentrip bestemming voor foodies. Je leest hier alles over ons tripje naar Nice.

7. Berlijn

Berlijn is hip! Soms moet je even zoeken naar de leuke plekjes. Maar er zijn er genoeg. En je kunt Berlijn natuurlijk niet verlaten zonder een braadworst gegeten te hebben. Ontbijten bij Die Turnhalle is superleuk. Het is een oude gymzaal en dat zorgt voor een hele leuke sfeer. Bij de Markthalle kun je rondstruinen en overal wat lekkers scoren. En bij Barcomi’s Deli eet je lekkere wafels. We hebben onze hotspots hier verzameld.

8. Valencia

ingredients valencia

Pauline is al 2 keer in Valencia geweest en als ik haar moet geloven is dat echt een hele leuke, gezellige stad. Net als Barcelona aan de kust. Staat dus op mijn bucketlist! Een ontbijtje scoor je bij Dulce de Leche. Een hippe hotspot waar puur eten centraal staat. De lekkerste pincho’s eet je bij Sagardi en La Mas Bonita is een heerlijk plekje aan het strand. Pauline vertelt geeft je in dit artikel en in dit artikel al haar Valencia tips.

9. Antwerpen

Antwerpen

Iets dichter bij huis is Antwerpen. Een heerlijke, bourgondische stad waar ze om 11 uur ’s ochtends al aan de bier en wijn zitten. Bubbels drinken en oesters eten op de zondagmarkt, heel veel chocola en garnalenkroketjes of je scoort iets lekkers bij een van de vele deli’s of traiteurs. Lees hier mijn Antwerpen tips.

10. Parijs

annika weuring

Parijs, de stad waar je je foodhart absoluut kan ophalen. De beste resto’s, warenhuizen met een fantastische foodafdeling, macarons en andere lekkere dingen van de patisserie, croque monsieurs en ga zo maar door. Je leest er hier alles over.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in