Mica Haarlem

Hotspot: MICA Haarlem

De leuke koffiebar MICA in Haarlem stond al heel lang op mijn lijstje. Ik was er een hele tijd geleden al geweest en toen was ik meteen fan. Alleen ik had toen niets gegeten en dus ook geen foto’s van het eten. Dus ik besloot er nog een keer heen te gaan en ook wat lekkers van de kaart te bestellen. En dan kan ik nu eindelijk een stukje schrijven over deze leuke hotspot in Haarlem. MICA bevind zich aan de Kleine Houtstraat, één van mijn favo straatjes van Haarlem. Naast MICA vind je hier nog veel meer leuke tentjes, kledingwinkels en conceptstores. Superleuk om even doorheen te wandelen dus. En toe aan een koffietje? Dan schuif je even aan, aan één van de marmeren tafeltjes bij MICA.

Mica Haarlem

Ik ben verliefd op het interieur van MICA. Bij het raam kun je zitten op een kruk en lekker naar buiten turen. In het midden van de zaak staat een grote balie/bar. Hier worden de koffie’s gemaakt en staan de lekkere taartjes en chocolaatjes uitgestald. Achterin vind je losse zitplekken. Met marmeren tafeltjes (Instagram proof) en hangende planten. Zo leuk!

Mica Haarlem

MICA haarlem

De menukaart is ook nog eens leuk! Je kunt er de hele dag ontbijten (Yes!), of een lekkere wafel bestellen. Ze hebben zoete en hartige varianten. Ik nam de wafel met bacon, geitenkaas en truffel olie. Oh, zo lekker! Alles wat op de kaart staat is homemade, en dat proef je! Daarbij bestelde ik een flat white. Ook de ice coffee is hier een aanrader, fijn voor in de zomer. De bonen die ze gebruiken zijn van Bonanza, een Berlijns merk.

Mica

MICA Haarlem

 

Neem gerust je laptop mee om even te werken. Ook dat kun je hier prima doen. Het is nooit overvol en druk en met de rustige muziek en omgeving is het een fijne werkplek buiten de deur.

Mica Haarlem

Mica Haarlem

Wat ik zo leuk vind aan MICA is dat het gerund wordt door twee zusjes, net als Pauline & ik doen. Zo tof om te zien dat anderen ook goed samenwerken met hun zus of broer. Want het is ook gewoon hartstikke leuk om met je zus samen te werken (ik spreek uit ervaring).

Mica Haarlem

Bijna alles wat je bij MICA ziet liggen of hangen is te koop. Dus zie je iets leuks? Schroom niet om te vragen of het te koop is, want waarschijnlijk is dat het wel. En ze hebben veel leuke spulletjes. Schilderijtjes, mooie glazen, koffiebonen, plantjes en nog veel meer.

Mica Haarlem

MICA Coffee Bar

Adres
Kleine Houtstraat 103, Haarlem

Openingstijden
Ma gesloten
Di – Vrij 08.00 – 18.00 uur
Za – Zo 10.00 – 18.00 uur

 

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Annika"

Geschreven door:

Annika

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in