Menu

Hotspot: Frenchie Haarlem

Ik woon alweer 8 jaar in Haarlem! Verhuizen naar deze stad is de beste keuze die ik ooit gemaakt heb. Nu moet je weten dat mijn roots hier ook gedeeltelijk liggen, mijn vader is hier geboren en getogen en als kind kwam ik hier vaak. Haarlem heeft alles wat ik zoek in een stad. Veel leuke winkels, het strand op steenworp afstand en heel veel leuke resto’s. En de laatste tijd komen er steeds meer leuke hotspots bij. Zo ontdekte ik onlangs Frenchie en hoewel de naam anders doet vermoeden is dit geen Franse bistro.

frenchie haarlemfrenchie haarlem frenchie haarlem

Frenchie is echt een toevoeging voor Haarlem. Het menu is super gevarieerd en het bezorgt mij keuzestress. Als ik dat heb, dan zit ik goed. Je kan er ontbijten, lunchen en dineren of gewoon een kop koffie drinken met een stukje taart. Ik zie veel invloeden van Azië op de kaart staan, maar ook Mexico en Frankrijk als basis. Een mooie mengelmoes aan gerechten dus. Begin je dag bijvoorbeeld met oeuf cocotte met truffel of een green goblin bowl met avocado en mango. De pancakes met kokosroom die ik voorbij zag komen, zagen er ook stunning uit. Erbij drink je een lekker vers sapje, een koffietje of een coconut chai (aanrader). Ze serveren hier all day breakfast en daar houd ik van. Ook al heb je voor de lunch ook fantastische opties zoals verse springrolls met garnalen, bibimbap of een bao met kip.

frenchie haarlem frenchie haarlem

Zelf koos ik voor taco’s met adobo pork, pickled slaw en crunchy maïs. Oh boy wat lekker! Ze gebruiken hiervoor de nek van het varken, dat is supermals vlees dat ook voor pulled pork gebruikt wordt. Maurits had een LA Street sandwich, oftewel een Reuben sandwich met pastrami, kaas en sriracha mayonaise. Ook lekker! Erbij dronk ik een lekker bietensapje met citroen en appel en Maurits dronk een kurkuma thee voor wat extra energie.

Maar niet alleen de kaart is fantastisch ook het interieur doet heel gezellig aan. Je voelt je hier meteen thuis. Komt ook omdat de deur netjes voor mij opengehouden werd toen ik met de kinderwagen naar binnen wilde gaan. Pluspunt. Je kan plaatsnemen aan de grote tafel, dan zit je direct naast de keuken. Dat vind ik zelf altijd heel leuk want dan zie ik alle mooie gerechten voorbij komen. Maar je kan ook plaatsnemen aan de tafels bij het raam. Wil je rustig werken dan kan je achterin terecht. De bediening is supervriendelijk en snel en mijn eten was ook in rap tempo klaar. Heel fijn.

Kortom niks op aan te merken en ik ga heel rap terug voor het diner (en de cheesecake), want mijn interesse is gewekt. Frenchie is van dinsdag tot en met zondag geopend. En je kan er de hele dag terecht voor ontbijt, lunch en diner (diner alleen niet op zondag).

frenchie haarlemfrenchie haarlem frenchie haarlem

 

Hotspot
Frenchie

Adres
Gedempte Oude Gracht 46  , Haarlem

Openingstijden
Di-Za: 09.00 – 00.00
Zo: 09.00 – 18.00
Ma: gesloten

WWW
www.frenchie.nl

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

4 reacties

 • Annika
  18 mei 2018 om 10:25

  Ja Haarlem is zo leuk, daar moet je echt een keer heen! En graag gedaan :)

 • Annika
  18 mei 2018 om 10:25

  Haha! Ik zou zeggen, ga er heen en ga lekker proeven ;)

 • Hanneke de Wit
  17 mei 2018 om 14:12

  oef dat ziet er lekker uit!!!! Kun je die gerechten ook namaken? Ik ben iig voor :)!

 • Marja Boersma
  17 mei 2018 om 10:19

  Ik ben nog nooit in Haarlem geweest, maar uit wat jij beschrijft moet ik daar toch snel verandering in brengen! Ik ben ook weg van zulke tentjes. Niks moet, alles kan......heerlijk! Het gebeurt wel eens dat ik tussen de middag trek heb in pancakes en dan is het heerlijk als je in de stad loopt, je gewoon om 13.00 uur ook nog pancakes kunt bestellen. Echt een stekkie dat ik ook vaak zou bezoeken. ( al is het maar voor de cheesecake bij de koffie!). Bedankt voor deze “toeristische” route en ik kom zeer zeker een keertje naar Haarlem en dan natuurlijk ook naar Frenchie! Een hartelijke groet, Marja

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.