frenchie

Dit zijn mijn 5 favo plekken in Haarlem voor lunch en koffie

Oh Haarlem wat ben ik toch dol op je. Voor mij is het verhuizen van Groningen naar Haarlem, de beste beslissing uit mijn leven geweest (naast dat ik Maurits had uitgenodigd voor een date natuurlijk). In 2010 zijn wij hier naartoe verhuisd en ik voelde me meteen thuis. Mijn vader is hier geboren en opgegroeid, dus misschien zit het toch een beetje in mijn DNA. In mijn vrije tijd ben ik het liefst op het strand te vinden of zit ik in een leuk koffietentje of restaurant. Tegenwoordig wat vaker voor de lunch dan voor diner (wel zo makkelijk met kleine kinderen), maar er komt een tijd dat ik ’s avonds ook weer wat vaker in de stad te vinden ben. Omdat ik vaak vragen krijg over leuke plekken in Haarlem, zet ik mijn 5 favo koffie- en lunchspots voor je op een rijtje.

1. Cleeff

Cleeff Haarlem

Cleeff is echt mijn Go To plekje. Het zit vlakbij mijn huis en ik kan er met de kinderwagen naartoe lopen. Ik vind Cleef leuk omdat het lekker ongedwongen is, de sfeer is heel relaxt. En ik vind de menukaart heel fijn. Je kunt hier terecht voor lekkere ontbijtjes, broodjes, wraps en een vroege borrel. Ik eet bijna altijd de Mexicaanse wrap met kip of een tuna melt sandwich. De koffie is hier heel lekker (het huisgemaakte koekje erbij ook) en de homemade taartjes zijn niet te weerstaan.  En het is super kidsproof, er zijn kinderstoelen en er is een verschoningsplek. Op de kaart staan krentenbollen en boterhammen en dat vind ik ook een aanrader.

cleefff

Hotspot
Cleeff

Adres
Kleverparkweg 13 Haarlem

Openingstijden
Ma – Vrij 8.30 tot 18.00
Za & Zo 10.00 tot 18.00

2. Frenchie

frenchie haarlem

Frenchie zit in het centrum van Haarlem en is echt een aanwinst voor de stad. Het leuke aan Frenchie vind ik de originele kaart. Die bezorgt mij altijd keuzestress en dat vind ik een goed teken. Je kan hier terecht voor ontbijt, lunch, diner, maar ook voor koffie met een homemade hondenkoekje (Frenchie is een Bulldog). Op de lunchkaart vind je veel internationale gerechten zoals een LA street sandwich, Ramen, Steamed Buns met kip en Turkse gepocheerde eieren in yoghurt. Ik heb al heel veel geproefd en alles is lekker. De koffie (Whitelabel) is heerlijk en de huisgemaakte taartjes ook. Merlijn wordt altijd leuk ontvangen, maar de kaart is niet echt kidsproof. Ook is er geen verschoningsplek.

Frenchie Haarlem

Hotspot
Frenchie

Adres
Gedempte oude gracht 46 Haarlem

Openingstijden
Di – Za 9.00 – 0.00
Zo 10.00 – 18.00

3. Mogador

Haarlem

Mogador is mijn favo plekje in het centrum voor koffie en taart. Ze staan bekend om hun goede koffie (Stooker) en elk kopje wordt met liefde gemaakt. Ik deed hier ooit een barista cursus en er wordt veel aandacht besteed aan de koffie. Maar ook de taartjes en cakes zijn heel lekker. Je kan hier ook lunchen en ontbijten, maar dat heb ik nog nooit gedaan. Ik weet dus ook niet zeker of ze kinderstoelen hebben. Wij hebben Merlijn meestal gewoon op schoot als we hier zijn. Echt een aanrader als je even wilt genieten van een echt lekkere koffie.

mogador

Hotspot
Mogador

Adres
Gasthuisstraat 48 (Botermarkt)

Openingstijden
Ma – Vr 8.00 – 18.00
Za 8.00 – 17.30
Zo 9.00 – 17.00

4. Ted's

Teds Haarlem

Ik ben echt blij met een plek als Ted’s in Haarlem. Hier kan je terecht voor eggs any style, American pancakes, lekkere (club) sandwiches en salades. Erbij kan je zoete aardappel frieten en waffle fries bijstellen. Niet dat dat nodig is want de porties zijn vrij royaal. Ook voor koffie en een taartje ben je hier aan het juiste adres. Zoiets hadden we nog niet in Haarlem. En met zoiets bedoel ik gewoon heel lekker en niet te gezond. Want ook daar heb je gewoon soms zin in. Er is niet een speciaal kindermenu maar je kan wel een halve portie pancakes bestellen bijvoorbeeld. Daar doen ze niet moeilijk over. Ook zijn er kinderstoelen en is er een verschoonplek. Ik vind het een ideale plek om met Merlijn naartoe te gaan.

Hotspot Haarlem Teds

Hotspot
Teds

Adres
Spaarne 94, Haarlem

Openingstijden
Elke dag van 09.00 – 16.00 uur

5. Anne en Max

Anne en Max blijft een favoriet. Vooral toen ik net in Haarlem woonde was ik hier vaak te vinden. Het is een knus concept en het zit inmiddels op meerdere plekken in het land. Ik voel me hier altijd welkom. Op het menu vind je diverse broodjes, soepen en salades. Ik vind vooral de plankjes om te delen leuk. Zo heb je een hele lekkere ontbijtblank met diverse broodjes, ei en beleg. En ook de lunchen voor 2 plank met soep, salade, smeersels en brood is een aanrader. Ook kom ik hier heel vaak voor koffie met een huisgemaakt taartje of scone. Vooral die laatste ben ik enorm fan van. Voor de kleinsten is er ook het een en ander te bestellen, zoals een tosti, yoghurt met fruit of een croissantje. Ik kom hier dus ook graag met mijn jongens.

Hotspot
Anne & Max

Adres
Zijlstraat 68 zw, Haarlem

Openingstijden
Ma – Za 8.00 – 18.00
Zo 9.00 – 18.00

Nieuwsgierig geworden naar alle andere hotspots in Haarlem? Klik dan hier.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in