De Dakkas

Hotspot: DeDAKKAS Haarlem

Ik zat er al een tijdje met smart op te wachten.. En eindelijk is het zover, de Dakkas in Haarlem is geopend. DeDAKKAS is mede tot stand gekomen door crowdfunding. Zo leuk vind ik dat! Ik vind het een geniaal concept en bewonder altijd ondernemers die zoiets op kunnen en durven zetten. Ik ben onlangs met mijn mannen bij deze leuke, nieuwe hotspot geweest en ik vertel je er alles over in dit artikel.

De DakkasDe Dakkas

Rooftop
De Dakkas is zoals de naam al doet vermoeden, een kas. Deze is gebouwd op een (niet al te mooie) parkeergarage de Kamp in Haarlem. Je kunt hier ontbijten, lunchen, koffie drinken, borrelen en dineren. Wanneer je de parkeergarage binnenstapt pak je de lift (of de trap) naar de 6e verdieping. Eenmaal boven staat je een prachtig uitzicht te wachten over de stad vanaf het terras van DeDAKKAS. Zo leuk om helemaal over Haarlem uit te kunnen kijken.

De DakkasDe Dakkas

Het terras is ruim opgezet en bied je dus een mooi uitzicht over Haarlem. Ik was er op een van de warme dagen en het was hier heerlijk vertoeven. Maar ook in de kas is het goed te doen. Er staat dus letterlijk een kas op het dak. Dit zorgt voor heel veel licht en mooie hoge plafonds. De inrichting is mooi, lekker fris en veel groen. Toen ik er was stonden alle deuren lekker open en was het er aangenaam. Niet snikheet, zoals je misschien zou verwachten in een kas. Nee hoor, hier kun je prima terecht op een warme dag.

Menu
Het menu bestaat uit lokale en seizoensgebonden gerechten. Er worden veel biologische ingrediënten gebruikt en een deel van de ingrediënten verbouwen ze zelf op het dak. Hoe leuk is dat? Dit is volgens mij nog wel een beetje in ontwikkeling, maar ik denk dat ze steeds meer zelf kunnen verbouwen op het dak.

De Dakkas

Chris en ik besloten twee gerechten te kiezen, zodat we deze met elkaar konden delen. We gingen voor het landbrood met geitenkaas, honing en gebrande noten en de Dakkas bowl, een kom met parel couscous, biet, spruitgroente, avocado, peen en gebrande noten. Beide gerechten waren superlekker. Ik twijfelde nog even of ik niet voor de burger van falafel moest gaan, maar die bewaar ik dan maar voor een volgende keer.

De DakkasDe Dakkas

Ook de dinerkaart ziet er goed uit. Kies als voorgerecht bijvoorbeeld de carpaccio van biet en peer en als hoofd de Dakstoof of een ravioli met ricotta en groene asperges. Het drankenaanbod is ook fijn. Zo staan de Fritz drankjes op het menu, earth water, tonic van Fever tree, Schulp appelsap en heel belangrijk: goede koffie!

De Dakkas

Kidsproof
DeDAKKAS is absoluut kidsproof. Je kunt met je kinderwagen in de lift naar boven en rijd zo met je wagen het terras op. Het terras en de kas is ruim opgezet. Daarnaast is het voor de oudere kids denk ik heel erg leuk om het uitzicht over Haarlem te bekijken. De avondkaart biedt niet een apart kidsmenu, maar ze kunnen natuurlijk gewoon iets lekkers kiezen van de kaart.

De Dakkas

Ik vind de Dakkas absoluut een aanwinst voor Haarlem en ga hier zeker nog vaker vertoeven. Neem zeker even een kijkje als je in Haarlem bent, wat mij betreft een must-visit.

Hotspot
DeDAKKAS

Adres
De Witstraat 1a (op het dak van parkeergarage de Kamp)

Meer informatie
Zie website

 

Volg mij en Annika ook op Instagram voor nog meer behind the scenes. Zien we jullie daar?

Wat vind jij van dit recept?

2.0 (1 stemmen)
Annika"

Geschreven door:

Annika

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in