restaurant toujours haarlem-7

Hotspot: Urban French Bistro Toujours Haarlem

Maurits en ik plannen tegenwoordig datenights. Voorheen was het go with the flow en gingen we uit eten als we daar zin in hadden. Minimaal 1 keer per week en soms wel drie keer. Nu moeten we het allemaal wat meer plannen, we hebben oppas nodig, maar dat maakt het wel leuker. Het was eerst wat gewoon geworden om buiten de deur te eten. Nu is het weer specialer en dat vind ik eigenlijk wel fijn. Deze keer kozen we voor Urban French Bistro Toujours in Haarlem. Ik heb hier al wel eens eerder gegeten, maar had er eigenlijk nog nooit wat over geschreven op de blog. Terwijl deze zaak dat wel verdient.

Het doet on Haarlems aan als je binnenkomt. In positieve zin. Want deze zaak zou ook in New York passen. Qua grootte (het is vrij groot) vind je ze niet zoveel in Haarlem. De look and feel is heel urban. Het terras nodigt uit om op een zonnige dag Fruits de mer te eten en oesters te slurpen. Maar binnen zitten is ook geen straf. Je hebt verschillende hoekjes en zitjes, waar je heel privé kunt zitten. Of je neemt plaats in het midden van de zaak zodat je zicht heb op de 2 open keukens. Ik vind dat altijd heel leuk, want ik mag graag kijken wat daar allemaal vandaan getoverd wordt.

restaurant toujours haarlem-7
De bediening is vrij vlot. We krijgen een drankje van het huis (volgens mij hadden ze door, dat ik Uit Pauline’s keuken was) en er wordt meteen brood met een (best wel pittige) aioli op tafel gezet. Vind ik een pluspunt, want deze dame heeft altijd trek. Op de kaart vind je typische bistrogerechten.  Of zoals ze zelf zeggen, Franse klassiekers met een funky Amerikaanse twist. Op het menu vind je veel vlees en vis. Je kan beginnen met shared platters met charcuterie en of kaas. Of kies voor steak tartaar, salade niçoise, gegratineerde coquilles of bouillabaisse. Zelf koos ik voor gamba cocotte, een klein vispotje met gamba’s, mosselen, coquilles in een heerlijke olie. Ik kreeg er wederom brood bij, lekker om in de olie te dippen. Nadeel is dat ik me nooit kan inhouden en dus al 5 stukken brood op en al redelijk vol zat. Maurits had beef tataki met een oosters tintje, ook lekker.

restaurant toujours haarlem-7 restaurant toujours haarlem-7

Bij het hoofdgerecht kan je flink uitpakken met hele kreeft of met dry aged cote de boeuf. Voor wie niet kan kiezen tussen vlees en vis (of schaaldieren) kan gaan voor een Surf ’n Turf. Ik had zin in vlees en koos voor bavette met witlof en een hasselback Roseval aardappeltje. Erg lekker. Al vond ik de barbecuesaus een beetje naar koriander smaken en daar houd ik niet zo van. Maurits koos voor een halve kreeft. En daar zaten hele lekkere frietjes bij en een Caesar salade.

Als toetje deelden we een Oreo cheesecake, een no bake versie. Die was lekker. Voor de oppas (hallo Annika) namen we nog een stukje citroentaart  (plus nog een punt Oreo cheesecake) mee. Want eigenlijk wilde ik ook heel graag weten hoe die smaakte. Ook deze was goedgekeurd. We sloten af met een koffie voor mij en een espresso met limoncello voor Maurits.

Het was een heerlijk avondje bij Toujours.  Toujours is een plek waar iedereen het wel naar zijn zin kan hebben. Met hele toegankelijke bistro gerechten, de funky Amerikaanse twist heb ik niet echt gezien (behalve bij de desserts), maar geloof ook niet dat dat heel erg is.

restaurant toujours haarlem-7

restaurant toujours haarlem-7
Hotspot
Urban French Bistro Toujours

Adres
Oude Groenmarkt 10-12, Haarlem

Openingstijden
Diner: dagelijks geopend van 17.00 – 22.30
Lunch: woensdag tot en met zondag vanaf 12.00

WWW
www.restauranttoujours.nl

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in