Hug the tea

Hotspot: Hug the Tea – Den Haag

Hug the Tea, alleen de naam is al leuk! Maar deze hotspot in Den Haag is om nog veel meer leuks een goede reden om te bezoeken. Wij maakten op de Gezondheidsbeurs kennis met de eigenaressen van Hug the Tea. Twee leuke jonge dames (Lisa & Claire), die toevallig ook zusjes zijn, met een passie voor Japanse thee. En deze passie delen ze graag met iedereen. En daarom startten ze in 2015 een teabar en een webshop. Hier verkopen ze hun eigen label Hug the Tea thee. Biologische theeën gemaakt van eerste pluk thee van de theeplantages in Shizuoka, Miyazaki en Kagoshima in Japan.

Na de enthousiaste verhalen van de zusjes, werd het hoog tijd om eens een kijkje te nemen bij Hug the Tea.

Hug the tea

Hug the Tea ligt in het gezellige Haagsche Hofkwartier. De Teabar ziet er vanaf de buitenkant al heel gezellig en fris uit. Eenmaal binnen is het net zo gezellig en fris als de buitenkant. In het midden van de ruimte staat een grote, robuuste tafel waar alle theetjes op uitgestald zijn. Hier kun je de verschillende theesoorten ruiken. Erbij staan de leuke Japanse theebusjes, die je erbij kunt kopen. Superleuk om cadeau te doen aan een tea-lover.

Hug the tea

Hug the tea

Hug the tea

Naast alle lekkere, biologische pure theeën, verkopen ze bij Hug the Tea ook fijne teablends. Deze hebben ze zelf samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een groene gemberthee of groene kamillethee. En je kunt er terecht voor allerlei leuke accessoires, zoals mooie theekopjes,- en potjes.

Een lesje Matcha

Had ik al verteld dat deze twee dames the queens of matcha zijn? Matcha, wat? Ik had al veel vaker van Matcha gehoord, maar wist eigenlijk nooit precies wat het was. Het is een groene (knalgroen!) poeder gemaakt van vermalen theebladeren uit Japan. De theeplanten worden 4-5 weken voor de oogst afgedekt met schermen, waardoor ze geen direct zonlicht meer krijgen. Dit verhoogt de hoeveelheid chlorofyl in het blad en dit zorgt weer voor de gifgroene kleur. De bladeren worden na de oogst, gestoomd en gedroogd tot Tencha thee. Dit wordt vermalen tot een superfijne poeder.

Matcha staat bekend als superfood en bevat veel antioxidanten wat bij kan dragen aan het voorkomen van ziektes en verbetering van het immuunsysteem. Hier heb ik zelf geen ervaring mee, maar in Japan is het bijvoorbeeld helemaal ingeburgerd. Daar zie je Matcha terug op alle menukaarten.

De Matcha thee van Hug the Tea is ook biologisch en heeft de A-klasse. Dit houdt in dat het gemaakt is van de fijnste en jongste theeblaadjes. Perfect voor het maken van Matcha thee of Matcha lattes. De andere kwaliteiten kun je bijvoorbeeld goed gebruiken in recepten.

Maar hoe maak je nu Matcha thee? Wij kregen een kleine demonstratie:

Hug the tea

Om een lekkere Matcha shot te maken doe je 1 bamboelepeltje Matcha in een kom. Je zeeft de Matcha eerst, zodat deze nog fijner wordt.

Hug the tea

Vervolgens voeg je hier een eetlepel warm water aan toe. Met de speciale bamboe whisk roer je dit tot een gladde pasta.

Vervolgens voeg je nog 60 ml water toe (80 graden Celsius). Het geheel klop je met de whisk in 20 seconden op in een snelle horizontale beweging, totdat er een romige schuimlaag ontstaat.

Hug the teaHug the teaHug the tea

En dan is je Matcha teashot klaar. De kleur doet je misschien denken aan gras, maar zo is de smaak zeker niet. Gek genoeg smaakt deze A-klasse Matcha heerlijk romig en doet het mij vooral aan groene thee denken.

Je kunt ook een lekkere Matcha Latte maken, door er opgeklopte melk aan toe te voegen.

Hug the tea

Hug the Tea is wat ons betreft een aanrader voor iedere tealover! Leuk om even naar binnen te stappen en kennis te maken met alle lekkere theetjes en Matcha. En weet je wat ook leuk is? Je kunt je aanmelden voor een teatasting. In 5 rondes met verschillende theeën en hapjes leer je meer over thee en je favoriete smaak kennen. Een teatasting boek je vanaf €17,50,- per persoon.

Hug the teaHug the tea

Hotspot
Hug the Tea

Adres
Oude Molstraat 16
Den Haag

Openingstijden
Ma: 13:00 – 17:30
Di-Vr: 10:00 – 17:30
Za: 11:00 – 17:30
Zo: Gesloten

 

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Annika"

Geschreven door:

Annika

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in