Wat koop je bij de toko

Wat koop je bij de Toko?

Wat koop je bij de toko? Het leek ons een leuk idee om eens een artikel te wijden aan de toko. Want wie wel eens in een toko geweest is, kent het gevoel misschien. Vol goede moed stap je de toko binnen. Eenmaal binnen begint je hoofd te tollen van de vele (onbekende) producten en zie je door de bomen het bos niet meer. Teleurgesteld loop je met een flesje chilisaus weer naar buiten. Want wat koop je bij de toko? Er zijn zoveel te gekke producten verkrijgbaar, dat het handig is om wat vooronderzoek te doen voordat je naar de toko gaat. Wij helpen je!

Aan de hand van een aantal productgroepen geven we aan wat er allemaal te krijgen is bij de toko. Zo kun je een volgende keer wat gerichter shoppen en loop je niet meer alleen met het flesje chilisaus naar buiten. Bedenk bijvoorbeeld een lekker Aziatisch gerecht wat je zou willen maken. Wedden dat je alle ingrediënten bij de toko kunt krijgen? We hebben het een en ander voor je op een rijtje gezet. Er is nog veel meer verkrijgbaar bij de toko dan dat er in dit artikel genoemd wordt. Maar zelfs wij kennen nog lang niet alle producten en kijken, net als jij, onze ogen uit in de toko. We hopen dat je wat aan deze tips hebt. Heb je zelf nog een leuke toko-tip? Laat het achter in de comments.

Wat koop je bij de toko

Wat koop je bij de toko

Groente en fruit
Ook voor groente en fruit kun je goed terecht bij de toko. De groente en fruitsoorten die vaak terugkomen in de Aziatische keuken vind je hier volop, en vaak voor een goede, lage prijs. Denk aan paksoi, cassave, kokosnoten en bakbananen. Maar ook allerlei soorten pepertjes, tropisch fruit en zoete aardappel kun je kopen bij de toko. Van cassave kun je heerlijke frieten maken trouwens..

Wat koop je bij de toko

Kruiden en specerijen
Vaak is er een heel gangpad gewijd aan kruiden en specerijen. De keuze is enorm! En de prijzen zijn top. Je koopt hier je specerijen voor een schijntje, vergeleken met de gewone supermarkten. En daarnaast heeft de toko bijna alles! Denk aan kardemom, allerlei soorten chilipoeder, kruidenmixen voor door Thaise curry’s, maar ook voor verse laos en gember kun je goed terecht bij de toko. En ook voor de gebruikelijke kruiden zoals peper, komijn, kerrie (heel veel soorten), paprika kun je je hart ophalen. Naast dat het zo voordelig is, zijn de verpakking vrij groot (handig) en heeft de toko vaak meer soorten dan de supermarkt aanbiedt.

Kroepoek
Wat koop je bij de toko

Oh, ik ben dol op kroepoek. En bij de toko kun je helemaal losgaan wat dat betreft. Ze verkopen talloze soorten kant-en-klare kroepoek maar ook de ongebakken versie vind je er volop. Deze moet je thuis nog zelf afbakken. Hoe leuk is dat? En wat ik zo leuk vind is dat ze kroepoek hebben in allerlei gekke vormpjes en kleuren. Staat zo gezellig!

Smaakmakers
Denk aan sambal, sriracha, chilisaus, sojasaus, ketjap, vissaus, hoisinsaus, woksaus, oestersaus en ga zo maar door. Deze smaakmakers zijn hier allemaal in overvloed aanwezig. Je kunt alleen al kiezen uit 6 planken gevuld met sambalpotjes. Hetzelfde geldt voor chilisaus. Er zijn zoveel soorten, dat het nog moeilijk is om er 1 uit te kiezen. Ook kun je grote verpakkingen kopen, zoals een halve liter ketjap.

Wat koop je bij de toko

Wat koop je bij de toko

Ook currypasta’s en boemboe’s zijn goed vertegenwoordigd in de toko. Van Indiase curry’s tot aan Thaise curry’s en van Laksa pasta tot aan Kerrie massala. En ben je op zoek naar een speciale olie of azijn? Dan ben je hier aan het goede adres. Sesamolie, amandelolie, rijstazijn, sushi azijn, dit zijn slechts een paar soorten olie & azijn die je hier goed kunt scoren.

Wat koop je bij de toko

Wat koop je bij de toko

Noedels en rijst
Wat koop je bij de toko

Zoals je op bovenstaande foto kan zien, kun je rijst in megagrote verpakkingen kopen. Ik kan me zo voorstellen dat je dat niet nodig hebt, maar gelukkig kun je er ook gewone gezinsverpakkingen kopen. Er zijn ontzettend veel soorten rijst en noedels. Wil je een keer zelf sushi maken? Koop dan de speciale sushirijst. Ook Pandan,- en Basmatirijst vind je hier. En heb je wel eens een sticky rice met mango gegeten? De kleefrijst die je hiervoor nodig hebt, koop je bij de toko.

Noedels, noedels, noedels…Bij de toko verkopen ze twee soorten noedels. De instant-noedels en de gewone noedels. De instant noedels zijn bedoeld als kant-en-klaar maaltijd. Hier is vaak al groente en/of vlees aan toegevoegd en het is al gekruid. Je hoeft er alleen maar wat heet water op te gieten en klaar is je maaltijd. Ik geef liever de voorkeur aan de gewone nog onbewerkte noedels, om daar zelf een lekkere maaltijd van te maken. Zo kun je onder andere kiezen uit rijstnoedels, speciale ramen noedels voor een lekkere Japanse noedelsoep of soba noedels.

Wil je springrolls maken? Rijstvellen koop je ook bij de toko!

Wat koop je bij de toko

Drankjes
Wat koop je bij de toko

Ben je een keer op reis geweest in Azie? Dan ben je vast wel bekend met de Chang, Tiger of Singha biertjes. Deze koop je gewoon bij de toko. Hoe leuk is het om onder het genot van een Chang biertje en een lekkere Aziatische maaltijd je vakantieherinneringen op te halen?

Natuurlijk is kokoswater in overvloed aanwezig bij de toko. Ze hebben verschillende merken waar je uit kan kiezen. En ook siroopjes met felle chemische kleurtjes worden verkocht bij de toko. Soms heb je wel eens een recept waar een speciale siroop in verwerkt is. Die kun je dus hier vinden!

Theeliefhebbers zijn ook aan het goede adres bij de toko. Je vind er vaak een heel gangpad vol met bijzondere theetjes. Er worden onder andere veel Chinese theeën verkocht. Heb je liever een drankje met prik? Dan kun je gaan voor Fernandes en allerlei andere gekke frisdrankjes. Allemaal met een knalkleur (hallo kleurstoffen ;)) en zoete smaakjes.

DiepvriesWat koop je bij de toko

De vriesvakken in de toko zijn een waar walhalla! Je kunt hier dus gewoon kant-en-klare dim-sums, dumplings en bapao’s kopen. Deze liggen met tientallen soorten in het vriesvak. Of het nou met eend, vis, of rund is, je vind het allemaal.

Als je naar een sushi restaurant gaat, dan zie je vast wel eens van die gekke ijssoorten op het menu staan, zoals sesamijs en groene thee ijs. Ook dit koop je gewoon bij de toko. Oh, en ken je Mochi ijs? Dit is ijs gewikkeld in deeg. Verkrijgbaar in allerlei smaken.

Tot slot liggen er in het vriesvak allerlei zeevruchten, zoals grote garnalen en octopus. Maar ook hele pekingeenden en zeewiersalades liggen in het vriesvak. Voor ieder wat wils.

Non-food
Wat koop je bij de toko

Bijna elke toko heeft ook een leuke non-food afdeling. Hier kun je naar hartelust leuke Japans en Chinees servies kopen, handige sushi tools, rijstkokers en megagrote wokpannen zoals op de foto hierboven shoppen.

Wat koop jij graag bij de toko?

Wat vind jij van dit recept?

4.7 (3 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in