Quinotto met groene asperges
Heb jij wel eens risotto van quinoa gegeten? Ik kan het je aanraden het is super lekker en super snel klaar. Een echt Fast & Freshje dus. Ideaal voor de woensdag. Ik maakte deze quinotto met groene asperges en geitenkaas. Groen dus en geen wit! Iedereen heeft het altijd over het witte goud en de eerste asperges van het jaar worden altijd feestelijk onthaald. Nou mensen doe mij die groene maar, ik vind ze veel smaakvoller en ook veelzijdiger in gebruik. Je kunt ze koken, bakken, grillen, roosteren en zelfs rauw eten. Echt waar. Nog een pluspuntje je hoeft ze niet te schillen. En kijk, daar hou ik van.
Om het extra lekker te maken voegde ik geitenkaas toe. Houd je niet zo van geitenkaas, dan kun je natuurlijk ook gewoon Parmezaan gebruiken, net zo lekker. Het receptje is voldoende voor 2 volwassenen en 2 kids, of voor 3 grote eters, dat kan ook.
Ingrediënten voor 4 personen
250 gr quinoa
350 gr groene asperges
1 ui
650 ml (kippen)bouillon
Scheutje witte wijn
Rasp van een halve citroen
80 gr zachte geitenkaas
Handje bieslook
Peper en zout
Olijfolie
Zo maak je het
Pel en snipper de ui. Fruit deze aan in wat olijfolie.
Snijd het kontje van de asperges en snijd ze doormidden. In drieën kan ook, even afhankelijk van de grootte van je asperges.
Voeg de asperges bij de uien en bak ze kort mee.
Was de quinoa onder de kraan en voeg het bij de asperges. Bak het kort aan. Blus de quinoa af met een scheutje witte wijn.
Voeg nu in één keer de bouillon toe en breng het al roerend aan de kook. Laat de quinotto ongeveer 15 tot 20 minuten zachtjes koken, terwijl je het tussentijds blijft roeren. Wordt het mengsel te droog, voeg dan wat extra bouillon toe.
Was de citroen en voeg de rasp van een halve citroen bij de quinoa risotto. Dit maakt het lekker fris. Hak de bieslook fijn en voeg dit bij de quinoa.
Breng de quinotto op smaak met peper en zout.
Verkruimel vlak voor het serveren de zachte geitenkaas over de risotto.
Geniet ervan!
Tip: voor extra smeuïgheid en smaak kun je ook nog wat Parmezaan toevoegen.
Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!
Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier.
Dit recept is Voedselzandloper proof.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in