BBQ saus maken

BBQ saus maken

Zelf BBQ saus maken is echt niet moeilijk! Het is juist heel leuk (en lekker!) om zelf je sauzen te maken. Dit barbecuesaus recept heb ik van Francesca kookt. Eenmaal geproefd wil je nooit meer anders. De portie is voldoende voor een bbq feestje met 12 personen. Je kan de barbecue saus van te voren maken en in de koelkast bewaren. Ik ga deze zeker nog eens maken, want hij viel hier erg in de smaak. En bovendien zonder sausjes geen bbq.

BBQ saus maken
BBQ saus maken

Ingrediënten voor 1 grote pot

  • 1 ui
  • 100 ml water
  • Sap van een halve citroen
  • 1 el mosterd
  • 2 el azijn
  • 2 el donkerbruine basterdsuiker
  • 8 el ketchup
  • 2 el worcestershiresaus
  • 1,5 tl gerookt paprikapoeder
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui fijn. Doe dit samen met het water, het citroensap, de mosterd en de bruine basterdsuiker in een steelpannetje en zet op het vuur. Breng  op smaak met peper en zout en breng het mengsel aan de kook. Laat het een half uur zachtjes koken.

  2. Voeg vervolgens de ketchup, de worcestershiresaus en het gerookte paprikapoeder toe. Breng het nog even kort aan de kook en zet dan het vuur uit.

  3. Laat de barbecuesaus afkoelen en bewaar deze in de koelkast.

BBQ saus maken
BBQ saus maken

Tags

BBQ Tomaat Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Vegan recepten Vegetarische recepten Lente recepten Zomer recepten Saus, dressing, dips

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in