
BBQ saus maken
Zelf BBQ saus maken is echt niet moeilijk! Het is juist heel leuk (en lekker!) om zelf je sauzen te maken. Dit barbecuesaus recept heb ik van Francesca kookt. Eenmaal geproefd wil je nooit meer anders. De portie is voldoende voor een bbq feestje met 12 personen. Je kan de barbecue saus van te voren maken en in de koelkast bewaren. Ik ga deze zeker nog eens maken, want hij viel hier erg in de smaak. En bovendien zonder sausjes geen bbq.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 1 grote pot
- 1 ui
- 100 ml water
- Sap van een halve citroen
- 1 el mosterd
- 2 el azijn
- 2 el donkerbruine basterdsuiker
- 8 el ketchup
- 2 el worcestershiresaus
- 1,5 tl gerookt paprikapoeder
- Peper en zout
Zo maak je het
Pel en snipper de ui fijn. Doe dit samen met het water, het citroensap, de azijn, de mosterd en de bruine basterdsuiker in een steelpannetje en zet op het vuur. Breng op smaak met peper en zout en breng het mengsel aan de kook. Laat het een half uur zachtjes koken.
Voeg vervolgens de ketchup, de worcestershiresaus en het gerookte paprikapoeder toe. Breng het nog even kort aan de kook en zet dan het vuur uit.
Laat de barbecuesaus afkoelen en bewaar deze in de koelkast.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan