BBQ saus maken
Zelf BBQ saus maken is echt niet moeilijk! Het is juist heel leuk (en lekker!) om zelf je sauzen te maken. Dit barbecuesaus recept heb ik van Francesca kookt. Eenmaal geproefd wil je nooit meer anders. De portie is voldoende voor een bbq feestje met 12 personen. Je kan de barbecue saus van te voren maken en in de koelkast bewaren. Ik ga deze zeker nog eens maken, want hij viel hier erg in de smaak. En bovendien zonder sausjes geen bbq.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 1 grote pot
- 1 ui
- 100 ml water
- Sap van een halve citroen
- 1 el mosterd
- 2 el azijn
- 2 el donkerbruine basterdsuiker
- 8 el ketchup
- 2 el worcestershiresaus
- 1,5 tl gerookt paprikapoeder
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Pel en snipper de ui fijn. Doe dit samen met het water, het citroensap, de azijn, de mosterd en de bruine basterdsuiker in een steelpannetje en zet op het vuur. Breng op smaak met peper en zout en breng het mengsel aan de kook. Laat het een half uur zachtjes koken.
Voeg vervolgens de ketchup, de worcestershiresaus en het gerookte paprikapoeder toe. Breng het nog even kort aan de kook en zet dan het vuur uit.
Laat de barbecuesaus afkoelen en bewaar deze in de koelkast.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in