Menu
bbq-saus-maken-7602.jpg

BBQ saus maken

Zelf BBQ saus maken is echt niet moeilijk! Het is juist heel leuk (en lekker!) om zelf je sauzen te maken. Dit barbecuesaus recept heb ik van Francesca kookt. Eenmaal geproefd wil je nooit meer anders. De portie is voldoende voor een bbq feestje met 12 personen. Je kan de barbecue saus van te voren maken en in de koelkast bewaren. Ik ga deze zeker nog eens maken, want hij viel hier erg in de smaak. En bovendien zonder sausjes geen bbq.

Ingrediënten voor 1 grote pot

  • 1 ui
  • 100 ml water
  • Sap van een halve citroen
  • 1 el mosterd
  • 2 el azijn
  • 2 el donkerbruine basterdsuiker
  • 8 el ketchup
  • 2 el worcestershiresaus
  • 1,5 tl gerookt paprikapoeder
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Pel en snipper de ui fijn. Doe dit samen met het water, het citroensap, de mosterd en de bruine basterdsuiker in een steelpannetje en zet op het vuur. Breng  op smaak met peper en zout en breng het mengsel aan de kook. Laat het een half uur zachtjes koken.

  2. Voeg vervolgens de ketchup, de worcestershiresaus en het gerookte paprikapoeder toe. Breng het nog even kort aan de kook en zet dan het vuur uit.

  3. Laat de barbecuesaus afkoelen en bewaar deze in de koelkast.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan