
Goulashsoep met rundvlees
Tijdens mijn zwangerschap had ik soms ineens zin in random dingen. Vooral dingen wij vroeger heel vaak aten. Mijn moeder vroeg iedere week wat ze voor ons kon maken en ik hoefde alleen maar een lijstje door te geven. Lief he? Zo kwam ik ineens op goulash uit, zo lekker en ik had het zo lang niet gegeten. Eenmaal weer geproefd was ik weer hooked en dus maakte ik kort daarna deze goulashsoep. Ook zo’n fijne.
Goulashsoep met rundvlees
Goulashsoep is eigenlijk gewoon de verdunde versie van goulash. Ik eet goulash zelf altijd met rijst, maar je kan het ook met aardappelpuree eten. In deze goulashsoep gaat ook rundvlees, dus je moet het ook zo lang stoven. Want alleen dan krijg je lekker zacht en mals rundvlees. Het is dus niet ingewikkeld om te maken, maar je moet wel even geduld hebben. Tip van mij: maak daarom extra veel en vries de rest lekker in. Heb je altijd een lekker soepje achter de hand.




De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 300 gr rundvlees
- 2 uien
- 2 rode paprika's
- 3 vastkokende aardappelen
- 1 klein blikje tomatenpuree (70 gr)
- 2 el bloem
- 1 ltr rundvleesbouillon (van 2 blokjes)
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl karwijzaad
- 2 blaadjes laurier
- Peper en zout
- Olijfolie
Lekker met
- Zure room
- Vers gehakte peterselie
- Brood
Zo maak je het
Snijd het rundvlees in blokjes van 2 x 2 cm en bestrooi ze met peper, zout en wat bloem. Zorg dat het vlees rondom bedekt is. Bak het vlees rondom bruin in wat olijfolie en haal het vervolgens uit de pan.
Pel de uien en snijd deze in halve ringen. Fruit ze aan in iets olijfolie. Voeg de tomatenpuree, het paprikapoeder en het karwijzaad bij de uien en bak dit kort mee. Door verhitting ontzuurt de tomatenpuree en wordt de smaak van de specerijen versterkt.
Voeg de runderbouillon, het vlees en de laurier toe. Roer het even door elkaar en doe de deksel op de pan. Snijd de paprika’s en de aardappelen alvast in blokjes.
Laat de goulashsoep minimaal 2 uur stoven, het liefst 3 op een zacht vuur. Kijk tussentijds even of het niet aankoekt en roer het desnoods nog even door elkaar. Voeg 30 minuten voor het einde van de kooktijd de paprika en aardappelen toe. Breng de soep op smaak met peper en zout.
Garneer de goulashsoep eventueel met zure room en vers gehakte peterselie. Serveer met brood.



Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan