Basisrecept voor cupcakes
Maak je graag cupcakes? Met dit basisrecept voor cupcakes zit je altijd goed. Je gaat namelijk aan de slag met hét lekkerste recept voor cupcakes, waarmee je lekkerste en meest luchtige cupcakes bakt. En het is eigenlijk heel makkelijk. Je hebt maar 5 ingrediënten nodig, een oven en een muffinvorm. En een beetje liefde natuurlijk ;). Kijk hier voor onze andere bakrecepten.
Een stukje geschiedenis
Wist je dat wij jaren geleden verjaardagstaarten en cupcakes maakten en verkochten? Onder de naam Zoet & Lekker kwamen de meest mooie creaties voorbij. Pauline was altijd uren en soms zelfs dagen bezig met zo’n taart of lading cupcakes. We kunnen ons nog goed herinneren dat we een keer met 100 cupcakes achter in de auto op weg waren naar een bruiloft. En bij elk hobbeltje op de weg brak de paniek uit. Gelukkig kwam het allemaal in orde. En je kunt wel zeggen dat Pauline een master is in het maken van cupcakes door al deze ervaringen. Dus met dit basisrecept voor cupcakes zit je sowieso goed!
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 12 st.
- 150 gr roomboter (op kamertemperatuur)
- 150 gr suiker
- 150 gr zelfrijzend bakmeel
- 3 eieren
- Snuf zout
Materialen
- muffinvorm
- cupcakepapiertjes
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden (boven- en onderwarmte). Mix de boter samen met de suiker romig en luchtig.
Mix 1 voor 1 de eieren door het beslag totdat deze volledig zijn opgenomen. Mix tenslotte op lage snelheid het bakmeel samen met het zout door het beslag. Mix nog even kort door.
Verdeel het beslag over de vormpjes voor de cupcakes (dit gaat heel gemakkelijk met een ijsschep) en plaats deze in een muffin-vorm. Bak de cupcakes in 25 minuten af op 170 graden.
Wil je weten of de cupcakes al gaar zijn? Dit bekijk je gemakkelijk wanneer je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt. Laat ze afkoelen op een rooster.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.