Caesar salade met krokante kip
Als ik op het terras zit bestel ik vaak een Caesar salade. Classic maar altijd goed. Die bij Tijn Akersloot is mijn favoriet, lekker met bacon, croutons en een hele romige Caesar dressing. Aangezien de terrassen een hele tijd dicht waren moet ik dus wat vaker zelf aan de slag. Geen probleem natuurlijk want zo’n salade is snel gemaakt. Ik gaf er deze keer een leuke draai aan en maakte een Caesar salade met kip. Niet echt klassiek meer want ik deed er ook nog avocado in. Maar wel heel lekker. Echt het proberen waard.
Het geheim van een goede caesar dressing is de ansjovis. Dit geeft een lekkere zoute smaak aan de dressing.
Lekker makkelijk
En nu kan je natuurlijk heel makkelijk zelf je kip paneren. Maar ik houd van makkelijk en snel, dus ik heb gewoon kant en klare kipschnitzels gebruikt. Niks mis mee in mijn ogen. De Caesar dressing maak ik wel from scratch, want dat vind ik toch een stuk lekkerder dan die uit een flesje. En dit is ook zo gepiept. Het geheim van een goede caesar dressing is de ansjovis. Dit geeft een lekkere zoute smaak aan de dressing. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 kipschnitzels
- 4 st. baby Romaine sla
- 2 avocado's
- 4 eieren
- 2 st. ciabattabroodjes (mag oud zijn)
- 30 gr Parmezaan
- 1 teentje knoflook
- Olijfolie
Dressing
- 4 el mayonaise
- Sap van een halve citroen
- 4 st. ansjovis
- 30 gr Parmezaan
- 2 teentjes knoflook
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Bak de kipschnitzels rondom gaar in wat olijfolie. Kook de eieren in 6 minuten gaar.
Verhit in een andere pan wat olijfolie en voeg de gehakte knoflook toe. Scheur het brood in stukken en bak deze lekker krokant in de knoflookolie. Leg apart.
Mix de mayonaise met de knoflook, ansjovis, Parmezaan en het sap van een halve citroen glad met een staafmixer. Breng de caesar dressing op smaak met peper en zout.
Verwijder de kontjes van de Romaine sla, trek de blaadjes los en was deze. Snijd de avocado’s in plakjes. Verdeel dit over 4 borden. Snijd de krokante kipschnitzels in stukken verdeel ze over de salade. Pel de eieren en halveer ze en leg ze op de salade.
Garneer de Caesar salade met de knoflookcroutons, de dressing en wat extra Parmezaan.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in