Menu

Caesar salade met krokante kip

Als ik op het terras zit bestel ik vaak een Caesar salade. Classic maar altijd goed. Die bij Tijn is mijn favoriet, lekker met bacon, croutons en een hele romige Caesar dressing. Aangezien de terrassen een hele tijd dicht waren moet ik dus wat vaker zelf aan de slag. Geen probleem natuurlijk want zo’n salade is snel gemaakt. Ik gaf er deze keer een leuke draai aan en maakte een Caesar salade met crispy chicken. Niet echt klassiek meer want ik deed er ook nog avocado in. Maar wel heel lekker. Echt het proberen waard.

Het geheim van een goede caesar dressing is de ansjovis. Dit geeft een lekkere zoute smaak aan de dressing. 

Lekker makkelijk

En nu kan je natuurlijk heel makkelijk zelf je kip paneren (in deze blog leg ik je uit hoe je dit doet). Maar ik houd van makkelijk en snel, dus ik heb gewoon kant en klare kipschnitzels gebruikt. Niks mis mee in mijn ogen. De dressing maak ik wel from scratch, want dat vind ik toch een stuk lekkerder dan die uit een flesje. En dit is ook zo gepiept. Het geheim van een goede caesar dressing is de ansjovis. Dit geeft een lekkere zoute smaak aan de dressing. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

Sla hem op

Is het een favoriet? Sla het recept dan op in je persoonlijke account. Dit gaat heel makkelijk door onderaan dit recept op BEWAAR te klikken. Een account aanmaken is gratis en naast het bewaren van je favo recepten, kan je ook weekmenu’s maken en gebruik maken van persoonlijke acties en aanbiedingen. Ben jij al member?

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 kipschnitzels
  • 4 st. baby Romaine sla
  • 2 avocado's
  • 4 eieren
  • 2 st. ciabattabroodjes (mag oud zijn)
  • 30 gr Parmezaan
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie

Dressing

  • 4 el mayonaise
  • Sap van een halve citroen
  • 4 st. ansjovis
  • 30 gr Parmezaan
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper en zout
  1. Bak de kipschnitzels rondom gaar in wat olijfolie. Kook de eieren in 6 minuten gaar.

  2. Verhit in een andere pan wat olijfolie en voeg de gehakte knoflook toe. Scheur het brood in stukken en bak deze lekker krokant in de knoflookolie. Leg apart.

  3. Mix de mayonaise met de knoflook, ansjovis, Parmezaan en het sap van een halve citroen glad met een staafmixer. Breng de caesar dressing op smaak met peper en zout.

  4. Verwijder de kontjes van de Romaine sla, trek de blaadjes los en was deze. Snijd de avocado’s in plakjes. Verdeel dit over 4 borden. Snijd de krokante kipschnitzels in stukken verdeel ze over de salade. Pel de eieren en halveer ze en leg ze op de salade.

  5. Garneer de Caesar salade met de knoflookcroutons, de dressing en wat extra Parmezaan.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST