Cupcakes
Maak je graag cupcakes? Met dit recept voor cupcakes zit je altijd goed. Je gaat namelijk aan de slag met hét lekkerste recept voor cupcakes, waarmee je lekkerste en meest luchtige cupcakes bakt. En het is eigenlijk heel makkelijk. Je hebt maar 5 ingrediënten nodig, een oven en een muffinvorm. En wat nooit mag ontbreken als je zelf bakt is een beetje liefde natuurlijk 😉
Cupcakes recept variaties en toppings
Met dit basis cupcakes recept kan je volop variëren. Voeg eens fruit toe zoals banaan, of stukjes appel. Voor chocolade cupcakes voeg je een beetje cacao toe aan het beslag. En heb je meer zin in een tropische verrassing, maak dan eens kokos cupcakes. De bovenkant versier je met een lekkere toef meringue botercrème. En een dot slagroom blijft ook altijd lekker.
Ingrediënten voor 12 st.
- 200 gr roomboter (op kamertemperatuur)
- 150 gr suiker
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 4 eieren
- 1 tl vanillepasta
- Snuf zout
Materialen
- muffinvorm
- cupcakepapiertjes
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden (boven- en onderwarmte). Mix de boter samen met de suiker en vanillepasta gedurende 5 minuten romig en luchtig.
Mix één voor één de eieren door het beslag totdat deze volledig zijn opgenomen. Mix tenslotte op lage snelheid het bakmeel samen met het zout door het beslag. Mix nog even kort door.
Verdeel het beslag over de vormpjes voor de cupcakes (dit gaat heel gemakkelijk met een ijsschep) en plaats deze in een muffin-vorm. Bak de cupcakes in 25 minuten af op 170 graden.
Wil je weten of de cupcakes al gaar zijn? Dit bekijk je gemakkelijk wanneer je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt. Laat ze afkoelen op een rooster.
-
Wat is het verschil tussen een muffin en een cupcake?
Het verschil zit hem in de smaak maar ook in de structuur. Cupcakes zijn gemaakt van cakebeslag en hebben een zoete smaak. Muffins zijn vaak luchtiger, groter en ook wat minder zoet.
-
Kan je cakebeslag maken voor cupcakes?
Je kan zeker cakebeslag gebruiken voor cupcakes. Doe het beslag in cupcakepapiertjes. Halveer de baktijd naar 25 minuten op 170 graden.
-
Hoe kan ik cupcakes bewaren?
Cupcakes zonder topping kan je het beste afgedekt buiten de koelkast bewaren. Zo drogen ze niet uit. Heb je een topping gebruikt, bewaar ze dan wel in de koelkast.
-
Kan je cupcakes invriezen?
Je kan cupcakes heel goed invriezen. Bewaar ze in een diepvrieszak tot wel 3 maanden in de vriezer.
-
Kan je cupcakes van tevoren maken?
Je kan cupcakes tot 3 dagen van tevoren maken. Bewaar ze luchtdicht buiten de koelkast. Zo blijven ze het meest vers.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in
