Basisrecept voor cupcakes

Basisrecept voor cupcakes

Ik kwam er laatst achter dat ons laatste cupcake recept uit 2013 stamt. En het basisrecept voor cupcakes ontbrak tot vandaag op onze site. Dat kan natuurlijk niet! Dus we gingen er mee aan de slag en vandaag delen we hét basisrecept voor cupcakes. De lekkerste en meest luchtige cupcakes  bak je met dit fijne basisrecept. En het is eigenlijk heel makkelijk. Je hebt maar 5 ingrediënten nodig, een oven en een muffinvorm. En een beetje liefde natuurlijk 😉

Een stukje geschiedenis

Wist je dat Pauline jaren geleden verjaardagstaarten en cupcakes maakte en verkocht? Onder de naam Zoet & Lekker kwamen de meest mooie creaties voorbij. Pauline was altijd uren en soms zelfs dagen bezig met zo’n taart of lading cupcakes. Ik kan me nog goed herinneren dat we een keer met 100 cupcakes achter in de auto op weg waren naar een bruiloft. En bij elk hobbeltje op de weg brak de paniek uit. Gelukkig kwam het allemaal in orde. En je kunt wel zeggen dat Pauline een master is in het maken van cupcakes door al deze ervaringen. Dus met dit basisrecept voor cupcakes zit je sowieso goed!

Basisrecept voor cupcakes
Basisrecept voor cupcakes

Ingrediënten voor 12 st.

 • 150 gr roomboter (op kamertemperatuur)
 • 150 gr suiker
 • 150 gr zelfrijzend bakmeel
 • 3 eieren
 • Snuf zout

Materialen

 • muffinvorm
 • cupcakepapiertjes

Zo maak je het

 1. Verwarm de oven voor op 170 graden (boven- en onderwarmte). Mix de boter met de suiker romig en luchtig.

 2. Mix 1 voor 1 de eieren door het beslag totdat deze volledig zijn opgenomen. Mix tenslotte op lage snelheid het bakmeel met het zout door het beslag. Mix nog even kort.

 3. Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes (dit gaat heel gemakkelijk met een ijsschep) en plaats deze in een muffinvorm. Bak de cupcakes in 25 minuten af op 170 graden.

 4. De cakejes zijn gaar als je er met een sateprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt. Laat ze afkoelen op een rooster.

Basisrecept voor cupcakes
Basisrecept voor cupcakes
Basisrecept voor cupcakes

Tags

Basisrecepten Cake recepten High tea Kinderrecepten Koekjes recepten Muffins Verjaardag Bakrecepten

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (3 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in