Basisrecept voor cupcakes

Basisrecept voor cupcakes

Maak je graag cupcakes? Met dit basisrecept voor cupcakes zit je altijd goed. Je gaat namelijk aan de slag met hét lekkerste recept voor cupcakes, waarmee je lekkerste en meest luchtige cupcakes bakt. En het is eigenlijk heel makkelijk. Je hebt maar 5 ingrediënten nodig, een oven en een muffinvorm. En een beetje liefde natuurlijk ;). Kijk hier voor onze andere bakrecepten.

Een stukje geschiedenis

Wist je dat wij jaren geleden verjaardagstaarten en cupcakes maakten en verkochten? Onder de naam Zoet & Lekker kwamen de meest mooie creaties voorbij. Pauline was altijd uren en soms zelfs dagen bezig met zo’n taart of lading cupcakes. We kunnen ons nog goed herinneren dat we een keer met 100 cupcakes achter in de auto op weg waren naar een bruiloft. En bij elk hobbeltje op de weg brak de paniek uit. Gelukkig kwam het allemaal in orde. En je kunt wel zeggen dat Pauline een master is in het maken van cupcakes door al deze ervaringen. Dus met dit basisrecept voor cupcakes zit je sowieso goed!

Basisrecept voor cupcakes
Basisrecept voor cupcakes
Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Ingrediënten voor 12 st.

 • 150 gr roomboter (op kamertemperatuur)
 • 150 gr suiker
 • 150 gr zelfrijzend bakmeel
 • 3 eieren
 • Snuf zout

Materialen

 • muffinvorm
 • cupcakepapiertjes

Zo maak je het

 1. Verwarm de oven voor op 170 graden (boven- en onderwarmte). Mix de boter samen met de suiker romig en luchtig.

 2. Mix 1 voor 1 de eieren door het beslag totdat deze volledig zijn opgenomen. Mix tenslotte op lage snelheid het bakmeel samen met het zout door het beslag. Mix nog even kort door.

 3. Verdeel het beslag over de vormpjes voor de cupcakes (dit gaat heel gemakkelijk met een ijsschep) en plaats deze in een muffin-vorm. Bak de cupcakes in 25 minuten af op 170 graden.

 4. Wil je weten of de cupcakes al gaar zijn? Dit bekijk je gemakkelijk wanneer je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt. Laat ze afkoelen op een rooster.

Basisrecept voor cupcakes
Basisrecept voor cupcakes
Basisrecept voor cupcakes

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (127 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Basisrecepten Cake recepten High tea Kinderrecepten Koekjes recepten Muffins Verjaardag Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in