
Bananen cupcakes
Dit is een lekker en makkelijk recept voor bananen cupcakes met noten. Heel makkelijk om te maken. Leuk ook om samen met kinderen te bakken. Overigens niet te verwarren met bananenbrood muffins, dat is een stuk gezonder. Dat zijn deze cupcakes niet, hier gaat gewoon suiker, boter en bloem in. Precies zoals het hoort bij zelf cupcakes maken.


De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 12 st.
- 150 gr zelfrijzend bakmeel
- 150 gr roomboter (kamertemperatuur)
- 130 gr suiker
- 0,5 zakje vanillesuiker
- 3 eieren
- 3 rijpe bananen
- 50 gr chocolade
- 80 gr gemengde noten
- Snuf zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).
Snijd de boter in kleine blokjes en voeg de suiker, de vanillesuiker en de eieren één voor één toe. Mix dit tot een romig mengsel.
Voeg vervolgens beetje bij beetje het bakmeel en een snuf zout toe totdat een gladde massa ontstaat.
Pureer twee bananen glad met een staafmixer en snij de andere banaan in kleine stukjes. Hak de noten en de chocolade fijn. Voeg de banenenpuree, de stukjes banaan en de gehakte noten en chocolade toe aan het beslag en schep het een paar keer om.
Verdeel het beslag over 12 cupcake vormpjes en bak de bananen noten cupcakes in 30 minuten af.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan