Bananen cupcakes
Dit is een lekker en makkelijk recept voor bananen cupcakes met noten. Heel makkelijk om te maken. Leuk ook om samen met kinderen te bakken. Overigens niet te verwarren met bananenbrood muffins, dat is een stuk gezonder. Dat zijn deze cupcakes niet, hier gaat gewoon suiker, boter en bloem in. Precies zoals het hoort bij zelf cupcakes maken.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 12 st.
- 150 gr zelfrijzend bakmeel
- 150 gr roomboter (kamertemperatuur)
- 130 gr suiker
- 0,5 zakje vanillesuiker
- 3 eieren
- 3 rijpe bananen
- 50 gr chocolade
- 80 gr gemengde noten
- Snuf zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).
Snijd de boter in kleine blokjes en voeg de suiker, de vanillesuiker en de eieren één voor één toe. Mix dit tot een romig mengsel.
Voeg vervolgens beetje bij beetje het bakmeel en een snuf zout toe totdat een gladde massa ontstaat.
Pureer twee bananen glad met een staafmixer en snij de andere banaan in kleine stukjes. Hak de noten en de chocolade fijn. Voeg de banenenpuree, de stukjes banaan en de gehakte noten en chocolade toe aan het beslag en schep het een paar keer om.
Verdeel het beslag over 12 cupcake vormpjes en bak de bananen noten cupcakes in 30 minuten af.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in