Recepten met spruitjes

Spruitjes, je houdt er van of je haat het. Wij delen de lekkerste recepten met spruitjes. En echt waar, als je geen liefhebber bent moet je toch eens een van deze spruitjes recepten proberen. Want wij laten zien dat je spruitjes op meerdere manieren kunt bereiden. Spruitjesovenschotel, spruitjes wokken of spruitjesstamppot? Door het op deze manier te bereiden denken we dat je spruitjes meer gaat waarderen. Want misschien ken jij ook alleen de gekookte spruitjes van vroeger. Ook wij vinden dat een beetje saai. Maar deze spruitjes recepten zijn dat absoluut niet en zeker het proberen waard. En welk recept met spruitjes ga jij proberen?

Hoe lang spruitjes koken?

Wil je toch liever spruitjes koken, maar heb je geen idee hoe lang je spruitjes moet koken? Spruitjes kook je in 8-10 minuten gaar in kokend water. Als je ze langer laat doorkoken, worden ze heel zacht en hebben ze niet die lekkere bite.

Spruitjes gezond?

Spruitjes zijn niet alleen lekker en veelzijdig, maar ook heel erg gezond. Ze zitten bomvol vitaminen en vezels. Ze bevatten onder andere veel vitamine C en K, een boost voor je weerstand dus. Daarnaast bevatten spruitjes weinig calorieën. Kortom, spruitjes zijn een gezonde keuze! Bekijk onze recepten met spruitjes en laat je inspireren om vaker voor spruitjes te kiezen.

Spruitjes uit de oven

spruitjes uit de oven

Spruitjesschotel met mosterd en kaas

Spruitjes ovenschotel

Spruitjes wok met parelcouscous

Gewokte spruit met parelcouscous

Spruitjes ovenschotel

ovenschotel met spruitjes

Spruitjes stamppot

spruitjesstamppot zoete aardappel

Spruitjes salade

bulgur recept met pompoen

Spruitjes roerbak met mosterd

spruitjes-met-spek-en-mosterd-2

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in