Menu
bulgur-met-pompoen-11.jpg

Bulgur recept met pompoen

Het is woensdag en dat betekent dat er weer een makkelijke maaltijd voor jullie online staat. Vandaag deel ik dit bulgur recept met pompoen, spruitjes en cranberry’s. Lekker herfstig al! Eerlijk is eerlijk nu mijn weken zo vol zijn, maak ik het mijzelf extra makkelijk met koken. Waar ik voorheen op mijn dooie gemak langs de groenteboer ging om verse groente te kopen, langs de bakker voor brood en langs de slager voor vlees, kies ik nu steeds vaker voor de supermarkt. Ik laat het gros van mijn boodschappen bezorgen en kleine dingen haal ik dan los bij.

Ik vind het belangrijk om vers te eten, helemaal nu onze weerstand wel het een en ander te verduren heeft, maar het moet ook niet te ingewikkeld zijn en zeker niet te lang duren. Tussen 17.00 en 18.00 is het hier spitsuur, ik haal Merlijn op uit de crèche, geef hem eten en kook voor onszelf. Daarom maak ik steeds vaker gebruik van de oven, je gooit wat groentes en eventueel aardappeltjes en vlees in een ovenschaal, voegt wat lekkere smaakmakers toe en slingert de oven aan. In dat half uurtje dat het gerecht in de oven staat kan ik Merlijn wat te eten geven of even bijkomen van de dag met een lekker koffietje.

 

bulgursalade
bulgur recept met pompoen

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr (spelt) bulgur
600 gr  ovengroente spruitjes, pompoen, rode ui (1 zak van AH)
Sap van een halve citroen
2 teentjes knoflook
40 gr gedroogde cranberry’s
30 gr pistachenootjes
75 gr feta
3 takjes tijm
Handje peterselie
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het 
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Doe de ovengroente in een mooie schaal. Plet de knoflooktenen en verdeel deze tussen de groente. Voeg olijfolie, peper en zout en de takjes tijm toe. Plaats de groente in de oven en rooster deze in ongeveer 30 minuten gaar. Roer tussentijds even om.

Kook de bulgur zoals op de verpakking vermeld staat.

Breng de bulgur op smaak met het sap van een halve citroen en peper en zout.

Hak de pistachenootjes en de peterselie en voeg dit bij de bulgur. Voeg ook de cranberyy’s toe en roer om.

Verdeel de ovengroente (en ook wat van de olie) over het bulgur recept.

Verkruimel de feta over de gekookte bulgurs en serveer meteen.

bulgur recept met pompoen groente uit de oven bulgur recept met pompoen

 

 

 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan