Spruitjesschotel met mosterd en kaas
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 800 gr spruitjes
- 500 gr knolselderij
- 3 tenen knoflook
- 200 ml slagroom
- 150 gr geraspte kaas
- 0,5 el mosterd
- 1 el witte wijnazijn
- 30 gr amandelschaafsel
- 6 takjes tijm
- 100 ml olijfolie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Schenk de slagroom in een steelpannetje. Haal de schil van de tenen knoflook en knijp ze boven de room uit. Ris de blaadjes van de helft van de takjes tijm er boven. Roer door en breng zachtjes aan de kook. Zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en zout. Roer de geraspte kaas er door en zet apart tot gebruik.
Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Haal de schil van de knolselderij en snijd in dunne plakken van 2-3 millimeter (of zo dun mogelijk). Wanneer je een mandoline hebt kun je die hiervoor gebruiken.
Leg de knolselderij in een ovenschaal, verdeel de spruitjes er over, leg de overige takjes tijm er tussen en schenk de room in de ovenschaal. Zet de schaal 45 minuten in de oven tot de groenten gaar zijn.
Toast het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het lichtbruin is en schud ze uit de pan op een bord. Klop in een mengkom de mosterd en witte wijnazijn samen met olijfolie tot een gladde vinaigrette.
Haal de ovenschaal uit de oven. Schenk de mosterdvinaigrette er over en bestrooi met het amandelschaafsel.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recept bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in