Spruitjes ovenschotel

Spruitjesschotel met mosterd en kaas

Houd je van spruitjes? Wij wel! Je kan er zoveel lekkere dingen mee maken zoals deze makkelijke spruitjesschotel. Het is een soort gratin en door de slagroom en kaas is het lekker romig. What’s not to like? Naast spruitjes hebben we plakjes knolselderij in het recept toegevoegd. Extra veel groenten dus. Deze spruitjesschotel heb je in 20 minuutjes gemaakt, daarna doet de oven de rest van het werk. Extra lekker met de homemade mosterddressing (die schenk je voor het serveren over de spruiten ovenschotel). Lekker met aardappelpuree of aardappeltjes uit de oven.
Spruitjes ovenschotel
Spruitjesschotel
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 gr spruitjes
  • 500 gr knolselderij
  • 3 tenen knoflook
  • 200 ml slagroom
  • 150 gr geraspte kaas
  • 0,5 el mosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 30 gr amandelschaafsel
  • 6 takjes tijm
  • 100 ml olijfolie
  • peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

  2. Schenk de slagroom in een steelpannetje. Haal de schil van de tenen knoflook en knijp ze boven de room uit. Ris de blaadjes van de helft van de takjes tijm er boven. Roer door en breng zachtjes aan de kook. Zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en zout. Roer de geraspte kaas er door en zet apart tot gebruik.

  3. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Haal de schil van de knolselderij en snijd in dunne plakken van 2-3 millimeter (of zo dun mogelijk). Wanneer je een mandoline hebt kun je die hiervoor gebruiken.

  4. Leg de knolselderij in een ovenschaal, verdeel de spruitjes er over, leg de overige takjes tijm er tussen en schenk de room in de ovenschaal. Zet de schaal 45 minuten in de oven tot de groenten gaar zijn.

  5. Toast het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het lichtbruin is en schud ze uit de pan op een bord. Klop in een mengkom de mosterd en witte wijnazijn samen met olijfolie tot een gladde vinaigrette.

  6. Haal de ovenschaal uit de oven. Schenk de mosterdvinaigrette er over en bestrooi met het amandelschaafsel.

Spruitjes ovenschotel
Spruitjes ovenschotel

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (15 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in