Spruitjesschotel met mosterd en kaas

Spruitjesschotel met mosterd en kaas

Houd je van spruitjes? Wij wel! Je kan er zoveel lekkere dingen mee maken zoals deze makkelijke spruitjesschotel. Het is een soort gratin en door de slagroom en kaas is het lekker romig. What’s not to like? Naast spruitjes hebben we plakjes knolselderij in het recept toegevoegd. Extra veel groenten dus. Deze spruitjesschotel heb je in 20 minuutjes gemaakt, daarna doet de oven de rest van het werk. Extra lekker met de homemade mosterddressing (die schenk je voor het serveren over de spruiten ovenschotel). Lekker met aardappelpuree of aardappeltjes uit de oven.
Spruitjesschotel met mosterd en kaas
Spruitjesschotel met mosterd en kaas

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 gr spruitjes
  • 500 gr knolselderij
  • 3 tenen knoflook
  • 200 ml slagroom
  • 150 gr geraspte kaas
  • 0,5 el mosterd
  • 1 el witte wijnazijn
  • 30 gr amandelschaafsel
  • 6 takjes tijm
  • 100 ml olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

  2. Schenk de slagroom in een steelpannetje. Haal de schil van de tenen knoflook en knijp ze boven de room uit. Ris de blaadjes van de helft van de takjes tijm er boven. Roer door en breng zachtjes aan de kook. Zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en zout. Roer de geraspte kaas er door en zet apart tot gebruik.

  3. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Haal de schil van de knolselderij en snijd in dunne plakken van 2-3 millimeter (of zo dun mogelijk). Wanneer je een mandoline hebt kun je die hiervoor gebruiken.

  4. Leg de knolselderij in een ovenschaal, verdeel de spruitjes er over, leg de overige takjes tijm er tussen en schenk de room in de ovenschaal. Zet de schaal 45 minuten in de oven tot de groenten gaar zijn.

  5. Toast het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het lichtbruin is en schud ze uit de pan op een bord. Klop in een mengkom de mosterd en witte wijnazijn samen met olijfolie tot een gladde vinaigrette.

  6. Haal de ovenschaal uit de oven. Schenk de mosterdvinaigrette er over en bestrooi met het amandelschaafsel.

Spruitjesschotel met mosterd en kaas
Spruitjesschotel met mosterd en kaas

Tags

Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Hollandse recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Notenvrije recepten Kerst Oven Vegetarische recepten Herfst recepten Winter recepten Bijgerecht Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (22 stemmen)

23 februari 2022


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in