
Spruitjesschotel met mosterd en kaas



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 personen
- 800 gr spruitjes
- 500 gr knolselderij
- 3 tenen knoflook
- 200 ml slagroom
- 150 gr geraspte kaas
- 0,5 el mosterd
- 1 el witte wijnazijn
- 30 gr amandelschaafsel
- 6 takjes tijm
- 100 ml olijfolie
- peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Schenk de slagroom in een steelpannetje. Haal de schil van de tenen knoflook en knijp ze boven de room uit. Ris de blaadjes van de helft van de takjes tijm er boven. Roer door en breng zachtjes aan de kook. Zet het vuur uit. Breng op smaak met peper en zout. Roer de geraspte kaas er door en zet apart tot gebruik.
Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Haal de schil van de knolselderij en snijd in dunne plakken van 2-3 millimeter (of zo dun mogelijk). Wanneer je een mandoline hebt kun je die hiervoor gebruiken.
Leg de knolselderij in een ovenschaal, verdeel de spruitjes er over, leg de overige takjes tijm er tussen en schenk de room in de ovenschaal. Zet de schaal 45 minuten in de oven tot de groenten gaar zijn.
Toast het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het lichtbruin is en schud ze uit de pan op een bord. Klop in een mengkom de mosterd en witte wijnazijn samen met olijfolie tot een gladde vinaigrette.
Haal de ovenschaal uit de oven. Schenk de mosterdvinaigrette er over en bestrooi met het amandelschaafsel.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan