Spruitjes stamppot met zoete aardappel

Spruitjes stamppot met zoete aardappel

Heerlijk recept voor een vega spruitjes stamppot met zoete aardappel. Zonder spek en zonder worst. Maar dit kan je er natuurlijk gerust bij maken als je dat lekker vindt. Deze zoete aardappel stamppot heeft alles, het zoete van de aardappel, het bittere van de spruitjes en dat het zoutige van de kaas. Echt een heerlijk stamppot recept dat heel snel op tafel staat.

Spruitjes schoonmaken

Voordat je deze spruitjes stamppot gaat maken, moeten de spruitjes natuurlijk goed schoongemaakt worden. Je snijdt de harde uiteinden van de spruiten af en verwijderd de buitenste blaadjes. Vervolgens even goed afspoelen onder koud water. Heb je nog wat spruitjes over? Maak dan de volgende dag dit heerlijke recept met spruitjes. 

Spruitjes stamppot met zoete aardappel
Spruitjes stamppot met zoete aardappel

De lekkerste gourmet recepten

Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.

We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.

ik wil het gratis e-book

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 1 kilo zoete aardappelen
  • 600 gr spruitjes
  • 1 ui
  • 70 gr oude kaas
  • 50 gr walnoten
  • 2 tl mosterd
  • Scheutje melk
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd deze in stukken. Was ze. Kook de zoete aardappelen gaar in water met zout.

  2. Maak in de tussentijd de spruitjes schoon. Pel en snipper de ui en fruit deze aan in wat olijfolie in een wok. Voeg de spruitjes toe en wok deze mee. Het duurt wel even voordat ze gaar zijn. Wil je dit proces versnellen dan kan je de spruitjes van tevoren kort blancheren.

  3. Breng de spruitjes op smaak met peper en zout de mosterd.

  4. Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan.

  5. Giet de zoete aardappelen af en stamp er een fijne puree van. Maak de puree extra smeuïg door een scheutje melk of een klontje roomboter toe te voegen. Breng de zoete aardappelpuree op smaak met peper en zout.

  6. Meng de gewokte spruitjes door de zoete aardappelpuree. Ik vind het zelf lekker als de spruitjes een beetje heel blijven. Houd je van een gladdere stamppot, stamp de spruitjes dan fijn.

  7. Hak de walnoten en snijd de oude kaas in kleine blokjes.

  8. Strooi dit over de spruitjesstamppot. Serveer meteen.

Spruitjes stamppot met zoete aardappel
Spruitjes stamppot met zoete aardappel

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (39 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Stamppot recepten Aardappel Zoete aardappel Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in