Menu
spruitjesstamppot-zoete-aardappel-8.jpg

Spruiten stamppot met zoete aardappel

Vandaag deel ik het recept voor een vega spruiten stamppot met zoete aardappel. Zonder spek en zonder worst. Maar dit kan je er natuurlijk gerust bij maken als je dat lekker vindt. Deze zoete aardappel stamppot heeft alles, het zoete van de aardappel, het bittere van de spruitjes en dat het zoutige van de kaas. Echt een heerlijk stamppot recept dat heel snel op tafel staat.

spruitjesstamppot zoete aardappel

spruitjesstamppot zoete aardappel

Ingrediënten voor 4 personen
1 kilo zoete aardappelen
600 gr spruitjes
1 ui
70 gr oude kaas
50 gr walnoten
2 tl mosterd
Scheutje melk
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Schil de zoete aardappelen en snijd deze in stukken. Was ze. Kook de zoete aardappelen gaar in water met zout.

Maak in de tussentijd de spruitjes schoon. Pel en snipper de ui en fruit deze aan in wat olijfolie in een wok. Voeg de spruitjes toe en wok deze mee. Het duurt wel even voordat ze gaar zijn. Wil je dit proces versnellen dan kan je de spruitjes van tevoren kort blancheren.

Breng de spruitjes op smaak met peper en zout de mosterd.

Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan.

Giet de zoete aardappelen af en stamp er een fijne puree van. Maak de puree extra smeuïg door een scheutje melk of een klontje roomboter toe te voegen. Breng de zoete aardappelpuree op smaak met peper en zout.

Meng de gewokte spruitjes door de zoete aardappelpuree. Ik vind het zelf lekker als de spruitjes een beetje heel blijven. Houd je van een gladdere stamppot, stamp de spruitjes dan fijn.

Hak de walnoten en snijd de oude kaas in kleine blokjes.

Strooit dit over de spruitjesstamppot.

Serveer meteen.

spruitjesstamppot zoete aardappel spruitjesstamppot zoete aardappel

 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan