Spruitjes uit de oven
Deze spruitjes uit de oven staan supersnel bij jou op tafel. Je hebt dit gerecht in 15-20 minuutjes in de oven staan en na 25 minuten kun je aan tafel. Koop eventueel schoongemaakte spruitjes, dat scheelt je echt een hoop extra werk. De knoflook en rozemarijnolie zorgen voor een heerlijke smaak en de zoete honing en blokjes mueslibrood zijn er zo smakelijk bij. Wij verkruimelden over de spruitjes nog wat Roquefort-kaas. Maar je kunt ook geitenkaas of feta gebruiken, of snippers Pecorino of Parmezaanse kaas. Deze spruitjes uit de oven zijn trouwens heel lekker met zelfgemaakte aardappelpuree.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kg spruitjes
- 3 tenen knoflook
- 4 takjes rozemarijn
- 1 citroen (alleen de rasp)
- 4 sneetjes noten mueslibrood
- 150 gr Roquefort-kaas
- 3 el honing
- peper en zout
- olijfolie
Lekker met
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden (electrisch), 200 graden (hetelucht)
Maak de spruitjes schoon en snijd ze doormidden. Haal de rozemarijnnaaldjes van de takjes en hak ze fijn. Snijd het mueslibrood in blokjes van 1,5cm.
- Meng de rozemarijnnaaldjes samen met de olijfolie in een kommetje en knijp de teentjes knoflook er boven uit. Roer door elkaar en giet de knoflookolie in een braadslede of ovenschaal.
Schep de gehalveerde spruitjes en blokjes muesli door de knoflookolie en verdeel gelijkmatig over de braadslede. Schep de honing er door, bestrooi met peper en zout en bak de spruitjes in 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Schep de spruitjes in grote schaal. Verkruimel de Roquefort er over en rasp de citroenrasp er over. Serveer eventueel met zelfgemaakte aardappelpuree.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in