
Spruitjes roerbak met spek en mosterd
Spruitjes roerbakken? Yes dat is echt een aanrader. Zelfs mensen die niet heel erg van spruitjes houden vinden dit spruitjes recept met spek en mosterd lekker. Ik kreeg deze tip ooit van mijn oud collega S. Hij was al net zo dol op koken als ik, en eten was dan ook vaak het gesprek van de dag. Hij gaf de tip om spruitjes eens te wokken, sindsdien wil ik ze nooit meer anders. Wil je wel wat anders? Dan is deze spruitjes stamppot ook zeker een aanrader.
Ingrediënten voor 4 personen
300 gram spruitjes
100 gram spekreepjes
1 el grove mosterd
Peper en zout
Zo maak je het
Snij de kontjes van de spruiten en verwijder de buitenste blaadjes.
Was de spruiten en kook ze gedurende 8 minuten beetgaar in water met zout.
Neem een wok en bak de spekjes hierin goudbruin.
Voeg een el mosterd toe en meng het geheel.
Voeg de geblancheerde spruiten toe en bak ze gedurende 5 minuten mee.
Serveer de spruitjes met spek met aardappelpuree!

Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan