Spruitjes roerbak met spek en mosterd
Spruitjes roerbakken? Yes dat is echt een aanrader. Zelfs mensen die niet heel erg van spruitjes houden vinden dit spruitjes recept met spek en mosterd lekker. We kregen deze tip ooit van oud collega S. Hij was al net zo dol op koken als wij, en eten was dan ook vaak het gesprek van de dag. Hij gaf de tip om spruitjes eens te wokken, sindsdien willen we ze nooit meer anders. Wil jij wel wat anders? Dan is deze spruitjes stamppot ook zeker een aanrader.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr spruitjes
- 125 gr spekreepjes
- 1 el grove mosterd
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Maak de spruiten schoon. Snij de kontjes eraf en verwijder de buitenste blaadjes.
Was de spruiten en kook ze gedurende 8 minuten beetgaar in water met zout. Giet af en zet apart.
Neem een wok en bak de spekjes hierin goudbruin. Voeg een el mosterd toe en meng het geheel. Voeg de geblancheerde spruiten toe en bak ze gedurende 5 minuten mee. Breng naar wens op smaak met peper en zout.
Serveer de spruitjes met spek met aardappelpuree!
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in