Gewokte spruitjes met parelcouscous
Zoek je een lekker recept met gewokte spruitjes? Zoek niet verder. Dit gerecht met parelcouscous is lekker, makkelijk en licht tegelijk. Zie het als een winterse maaltijdsalade. De granaatappel maakt het geheel lekker fris en dat is extra lekker bij die pittige blauwe kaas. Als je niet van blauwe kaas houdt, zou je ook feta of geitenkaas kunnen gebruiken. Beide ook erg lekker.
Ik hou van spruitjes
Ik ben altijd al dol geweest op spruitjes. Wij aten ze vroeger gewoon gekookt, mijn vader deed er dan wat nootmuskaat overheen. Later kreeg ik eens een tip om ze te gaan roerbakken met spek en mosterd. Die combinatie is echt heerlijk, ook in een stamppotje. Tegenwoordig kook ik ze dus nooit meer, maar eet ik ze altijd uit de wok. Het garen van spruitjes in de wok kan best even duren, daar heb ik iets slims op bedacht, ik heb ze namelijk in plakjes gesneden. Zo zijn ze veel sneller gaar. Kleine extra tip van mij. Gewoon gratis.
Mee naar je werk
Je zou deze maaltijdsalade eventueel ook mee kunnen nemen naar je werk. Want zelfs koud is hij lekker. Of ben ik de enige die dit koud zou eten? Ik moet eerlijk bekennen dat ik daar best wel bijzonder in ben, want ik lust bijna alles koud. Dus misschien ben ik hierin geen goede graadmeter. Maar wellicht heb jij een magnetron op je werk, dan kan je dit even kort verwarmen. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat je het weten als je het gemaakt hebt?
Ingrediënten voor 4 personen
500 gr spruitjes
250 gr parelcouscous
1 ui
2 teentjes knoflook
1 granaatappel
70 gr blauwe kaas
40 gr pecannoten
Sap van een halve sinaasappel
2 tl karwijzaad
Klein handje peterselie
Peper en zout
Olijfolie
Zo maak je het
Kook de parelcouscous gedurende 10 minuten in 2 liter water met zout gaar. Giet af en zet apart.
Snijd de spruitjes in plakjes, snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Fruit de ui en de knoflook aan in olijfolie.
Voeg het karwijzaad en de spruitjes toe en bak deze mee. Bak ze ongeveer 10 minuten aan, totdat het goed gaar is.
Blus het af met het sap van een halve sinaasappel en breng de spruitjes op smaak met peper en zout.
Voeg de gewokte spruitjes bij de parelcouscous.
Voeg de pecannoten, de granaatappel en de blauwe kaas toe.
Breng de winterse maaltijdsalade nog even op smaak met wat gehakte peterselie, peper en zout en serveer meteen.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recept bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in