Menu
Gewokte-spruit-met-parelcouscous-5-5.jpg

Gewokte spruitjes met parelcouscous

Zoek je een lekker recept met gewokte spruitjes? Zoek niet verder. Dit gerecht met parelcouscous is lekker, makkelijk en licht tegelijk. Zie het als een winterse maaltijdsalade. De granaatappel maakt het geheel lekker fris en dat is extra lekker bij die pittige blauwe kaas. Als je niet van blauwe kaas houdt, zou je ook feta of geitenkaas kunnen gebruiken. Beide ook erg lekker.

Ik hou van spruitjes
Ik ben altijd al dol geweest op spruitjes. Wij aten ze vroeger gewoon gekookt, mijn vader deed er dan wat nootmuskaat overheen. Later kreeg ik eens een tip om ze te gaan roerbakken met spek en mosterd. Die combinatie is echt heerlijk, ook in een stamppotje. Tegenwoordig kook ik ze dus nooit meer, maar eet ik ze altijd uit de wok. Het garen van spruitjes in de wok kan best even duren, daar heb ik iets slims op bedacht, ik heb ze namelijk in plakjes gesneden. Zo zijn ze veel sneller gaar. Kleine extra tip van mij. Gewoon gratis.

Mee naar je werk
Je zou deze maaltijdsalade eventueel ook mee kunnen nemen naar je werk. Want zelfs koud is hij lekker. Of ben ik de enige die dit koud zou eten? Ik moet eerlijk bekennen dat ik daar best wel bijzonder in ben, want ik lust bijna alles koud. Dus misschien ben ik hierin geen goede graadmeter. Maar wellicht heb jij een magnetron op je werk, dan kan je dit even kort verwarmen. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat je het weten als je het gemaakt hebt?
Gewokte spruit met parelcouscous Vega recept parelcouscous

Ingrediënten voor 4 personen
500 gr spruitjes
250 gr parelcouscous
1 ui
2 teentjes knoflook
1 granaatappel
70 gr blauwe kaas
40 gr pecannoten
Sap van een halve sinaasappel
2 tl karwijzaad
Klein handje peterselie
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Kook de parelcouscous gedurende 10 minuten in 2 liter water met zout gaar. Giet af en zet apart.

Snijd de spruitjes in plakjes, snipper de ui en hak de knoflook fijn.

Fruit de ui en de knoflook aan in olijfolie.

Voeg het karwijzaad en de spruitjes toe en bak deze mee. Bak ze ongeveer 10 minuten aan, totdat het goed gaar is.

Blus het af met het sap van een halve sinaasappel en breng de spruitjes op smaak met peper en zout.

Voeg de gewokte spruitjes bij de parelcouscous.

Voeg de pecannoten, de granaatappel en de blauwe kaas toe.

Breng de winterse maaltijdsalade nog even op smaak met wat gehakte peterselie, peper en zout en serveer meteen.

Gewokte spruit met parelcouscous Recept met parelcouscous

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan