
Spruitjes ovenschotel
Zin in een comfort food? Dan moet je deze spruitjes ovenschotel met spek en aardappelpuree eens proberen. Veel winterser kan bijna niet. We love spruitjes, vooral roergebakken met spek en mosterd. Die tip kreeg Pauline ooit van een oud collega en sindsdien eet ze ze nooit meer anders. Zo lekker! Maar ze zijn ook heerlijk in de stamppot of geroosterd uit de oven met wat Parmezaan.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kg kruimige aardappelen
- 600 gr spruitjes
- 125 gr spek
- 1 el grove mosterd
- Scheutje warme melk
- 50 gr geraspte oude kaas
- 2 el panko
- Snuf nootmuskaat
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Maak de spruitjes schoon, verwijder het kontje en het buitenste blad. Hele grote spruitjes kan je eventueel halveren.
Bak de spekjes aan in een grote wok en voeg de spruitjes toe. Roerbak de spruitjes in ongeveer 10 minuten beetgaar. Voeg een flinke lepel mosterd toe en breng de spruitjes op smaak met peper en zout.
Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Kook de aardappelen gaar in ruim water met zout. Giet af en voeg een flinke scheut warme melk toe (en eventueel een klontje roomboter). Stamp de aardappelen fijn tot puree. Breng de aardappelpuree op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat.
Verdeel de spruitjes over een ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree hier overheen. Meng de panko met de geraspte kaas en verdeel dit over de ovenschotel.
Bak de spruitjes ovenschotel in 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. De spruitjes schotel is klaar als de bovenkant goudbruin van kleur is.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan