ovenschotel met spruitjes

Spruitjes ovenschotel

Zin in een comfort food? Dan moet je deze spruitjes ovenschotel met spek en aardappelpuree eens proberen. Veel winterser kan bijna niet. We love spruitjes, vooral roergebakken met spek en mosterd. Die tip kreeg Pauline ooit van een oud collega en sindsdien eet  ze ze nooit meer anders. Zo lekker! Maar ze zijn ook heerlijk in de stamppot of geroosterd uit de oven met wat Parmezaan.

ovenschotel met spruitjes
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 600 gr spruitjes
  • 125 gr spek
  • 1 el grove mosterd
  • Scheutje warme melk
  • 50 gr geraspte oude kaas
  • 2 el panko
  • Snuf nootmuskaat
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

  2. Maak de spruitjes schoon, verwijder het kontje en het buitenste blad. Hele grote spruitjes kan je eventueel halveren.

  3. Bak de spekjes aan in een grote wok en voeg de spruitjes toe. Roerbak de spruitjes in ongeveer 10 minuten beetgaar. Voeg een flinke lepel mosterd toe en breng de spruitjes op smaak met peper en zout.

  4. Schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Kook de aardappelen gaar in ruim water met zout. Giet af en voeg een flinke scheut warme melk toe (en eventueel een klontje roomboter). Stamp de aardappelen fijn tot puree. Breng de aardappelpuree op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat.

  5. Verdeel de spruitjes over een ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree hier overheen. Meng de panko met de geraspte kaas en verdeel dit over de ovenschotel.

  6. Bak de spruitjes ovenschotel in 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. De spruitjes schotel is klaar als de bovenkant goudbruin van kleur is.

spruitjes-met-spek-en-mosterd-2
ovenschotel-spruitjes

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (29 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in