
Stoofvlees met rode wijn
Op koude dagen is een bordje stoofvlees enorm genieten! Vandaag delen we het recept voor stoofvlees met rode wijn. In de winter hebben we nou eenmaal behoefte aan van dit soort vullende maaltijden. Je kunt stoofvlees op allerlei manieren maken: met bouillon, bier of wijn. Zelf vinden we stoofvlees met rode wijn het lekkerst. Het is een makkelijk recept en ideaal voor als je meerdere eters krijgt. Je kunt het stoofvlees zelfs al de dag van tevoren maken. Dan trekken de smaken er nog lekkerder in!
Welke rode wijn voor stoofvlees?
Door de rozemarijn doet het stoofpotje zelfs een beetje Italiaans aan. Het lekkerst is dan om een Italiaanse rode wijn aan het stoofvlees toe te voegen en erbij te drinken. Je kunt dan denken aan de primitivo, valpolicella of sangiovese. Toch liever een wijn uit een ander land? Dan past een shiraz er ook goed bij. Allemaal mooie wijnen die perfect passen bij de kruidigheid van de rozemarijn en de aardse tonen van het vlees en de champignons. Serveer het stoofvlees met rode wijn met een aardappelpuree of op Italiaanse wijze met polenta.


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 750 gr riblappen
- 300 ml runderbouillon
- 200 ml rode wijn
- 250 gr kastanje champignons
- 2 wortels
- 2 uien
- 2 knoflooktenen
- Paar takjes rozemarijn
- 1 el tomatenpuree
- 2 el bloem
- 2 blaadjes laurier
- Peper en zout
- Klont roomboter
- Olijfolie
Zo maak je het
Snijd de runderlappen in stukken en braad ze rondom aan in de boter. Als het vlees bruin is, haal je het uit de pan.
Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Fruit de ui en de knoflook aan in het braadvocht, voeg eventueel nog wat extra boter of olijfolie toe.
Snijd de wortels in dunne plakjes en bak vervolgens mee. Voeg vervolgens de bloem toe en bak dit mee. Laat de bloem even zachtjes garen.
Voeg de bouillon en de rode wijn toe en laat de saus een beetje inkoken.
Doe het vlees terug in de pan en voeg de rozemarijn en de laurier bij het vlees.
Laat het stoofvlees minimaal twee en één half uur zachtjes stoven op een laag vuurtje.
Snijd de champignons in plakken. Bak deze in wat olijfolie in een koekenpan goudbruin. Voeg deze vervolgens het laatste half uur aan het stoofvlees toe.
Verwijder de laurier en de takjes rozemarijn voor het serveren. Serveer het stoofvlees met rode wijn met aardappelpuree of polenta.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan