Aardappelpuree – basisrecept
Hoe maak je nu de perfecte aardappelpuree? Dat gaan wij je vertellen. We delen het basisrecept voor aardappelpuree. En met dit recept maak je de romigste en lekkerste aardappelpuree heel gemakkelijk zelf. Aardappelpuree maken is helemaal niet moeilijk. Er zijn een paar trucjes waardoor je aardappelpuree lekker romig wordt. Eén daarvan is de toevoeging van een klontje boter. Met dit aardappelpuree recept kan jouw puree niet meer mislukken. En het is toch wel veel lekkerder dan uit een pakje. Maak het voor bij wat groente en vlees of vis of pas de aardappelpuree toe in een lekkere ovenschotel. Liever aardappelpuree zonder melk? Dat kan ook, dan laat je de melk achterwege. Dan wordt het iets minder smeuïg, maar heb je alsnog een lekkere aardappelpuree. Liever puree van zoete aardappel? Bekijk dan dit recept.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 pers.
- 1 kg kruimige aardappelen
- 150 ml melk (warm)
- 30 gr roomboter
- Snuf peper en zout
- Snuf nootmuskaat
Scherm aanhouden tijdens het koken
Schil de aardappels (indien nodig) en spoel ze af onder de kraan.
Kook de aardappels in ongeveer 15 minuten gaar in een pan met water en een snufje zout.
Verwarm in de tussentijd de melk. Giet de aardappels af.
Stamp de aardappels fijn met een stamper en voeg de melk en boter toe.
Stamp het geheel nu fijn tot een puree.
Breng de aardappelpuree op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.