Aardappelpuree basisrecept

Aardappelpuree basisrecept

Hoe maak je nu de perfecte aardappelpuree? Dat gaan wij je vertellen. We delen het basisrecept voor aardappelpuree. En met dit recept maak je de romigste en lekkerste aardappelpuree heel gemakkelijk zelf. Aardappelpuree maken is helemaal niet moeilijk. Er zijn een paar trucjes waardoor je aardappelpuree lekker romig wordt. Eén daarvan is de toevoeging van een klontje boter. Met dit aardappelpuree recept kan jouw puree niet meer mislukken. En het is toch wel veel lekkerder dan uit een pakje. Maak het voor bij wat groente en vlees of vis of pas de aardappelpuree toe in een lekkere ovenschotel. Liever aardappelpuree zonder melk? Dat kan ook, dan laat je de melk achterwege. Dan wordt het iets minder smeuïg, maar heb je alsnog een lekkere aardappelpuree.

Aardappelpuree basisrecept

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 150 ml melk (warm)
  • 30 gr roomboter
  • Snuf peper en zout
  • Snuf nootmuskaat
  1. Schil de aardappels (indien nodig) en spoel ze af onder de kraan.

  2. Kook de aardappels in ongeveer 15 minuten gaar in een pan met water en een snufje zout.

  3. Verwarm in de tussentijd de melk. Giet de aardappels af.

  4. Stamp de aardappels fijn met een stamper en voeg de melk en boter toe.

  5. Stamp het geheel nu fijn tot een puree.

  6. Breng de aardappelpuree op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Aardappelpuree basisrecept
Aardappelpuree basisrecept

Tags

Basisrecepten Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Aardappel Hollandse recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bijgerecht

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (1 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in