Nachos uit de oven

Nachos uit de oven

Van nachos wordt iedereen gelukkig toch. Lekkere tortillachips met gekruid gehakt en veel kaas uit de oven. Voor ons het ultieme comfortfood, we eten dit dus als avondeten (in de vorm van een ovenschotel). Maar het misstaat ook niet bij een goede borrel. Zo’n borrelhap waar je van blijft pakken. Liever Vega? Je kan de nachos ook serveren met vega gehakt of bijvoorbeeld extra bonen en kaas. Dat is het leuke van zelf nacho’s maken, je kan volop variëren.

Nachos uit de oven

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr gehakt
  • 150 gr tortillachips
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 100 gr maïs (uit blik)
  • 40 gr geraspte cheddar
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • Chilipeper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak dit goudbruin. Voeg alle specerijen en wat zout toe en bak dit mee. Voeg de tomatenblokjes toe en de uitgelekte maïs.

  3. Verdeel het mengsel over een ovenschaal. Verdeel de tortilla chips over het mengsel en garneer met de geraspte cheddar. Zet de ovenschaal ongeveer 10 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is.

    Serveer de nachos uit de oven meteen. Lekker met guacamole.

Nachos uit de oven

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Snelle recepten Gehakt Tomaat Mexicaanse recepten Glutenvrije recepten Notenvrije recepten Oud en nieuw Verjaardag Oven Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Borrelhapjes Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in