Menu
nachos-recept-4079.jpg

Nachos uit de oven

Van nachos wordt iedereen gelukkig toch. Lekkere tortillachips met gekruid gehakt en veel kaas uit de oven. Voor ons het ultieme comfortfood, we eten dit dus als avondeten (in de vorm van een ovenschotel). Maar het misstaat ook niet bij een goede borrel. Zo’n borrelhap waar je van blijft pakken. Liever Vega? Je kan de nachos ook serveren met vega gehakt of bijvoorbeeld extra bonen en kaas. Dat is het leuke van zelf nacho’s maken, je kan volop variëren.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr gehakt
  • 150 gr tortillachips
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 100 gr maïs (uit blik)
  • 40 gr geraspte cheddar
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • Chilipeper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak dit goudbruin. Voeg alle specerijen en wat zout toe en bak dit mee. Voeg de tomatenblokjes toe en de uitgelekte maïs.

  3. Verdeel het mengsel over een ovenschaal. Verdeel de tortilla chips over het mengsel en garneer met de geraspte cheddar. Zet de ovenschaal ongeveer 10 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is.

    Serveer de nachos uit de oven meteen. Lekker met guacamole.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan