Bieten hummus

Bieten hummus

Bieten hummus is lekker, gezond en het is een plaatje om te zien. Door de rode biet, krijgt de hummus een mooie roze kleur. De hummus heeft een licht zoete smaak en is super lekker op een crostini, of om een stukje komkommer in te dippen. Het maken van hummus is heel simpel. Al eerder deelden we een naturel hummus en eentje met pesto. Deze hummus met rode biet is al net zo fijn als die andere varianten. We hebben de rode bieten geroosterd in de oven met wat tijm en peper en zout, maar je kan ook gekookte bieten gebruiken.

Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Ingrediënten voor 1 bakje

  • 2 rode bieten
  • 400 gr kikkererwten (uit blik)
  • 3 el tahin
  • 2 teentjes knoflook
  • Sap van een halve citroen
  • 0,5 tl komijn
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Schil de bieten en snijd ze in parten. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de bietjes hierop. Besprenkel ze met olie, peper en zout en rooster ze in ongeveer 35 minuten gaar op 180 graden. Laat de bieten vervolgens afkoelen.

  2. Meng de afgekoelde bieten met kikkererwten, knoflook, citroensap, tahin en komijn in een keukenmachine tot een gladde pasta. Vind je de hummus te dik, voeg dan wat extra olijfolie toe of een beetje water.

  3. Breng de bietenhummus eventueel verder op smaak met peper en zout.

Bieten hummus

Wat vind jij van dit recept?

3.1 (9 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Kinderrecepten Bieten Midden Oosterse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Slanke recepten Vegan recepten Vegetarische recepten Saus, dressing, dips

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in