Menu
DSC_0048-710x380.jpg

Hummus met rode biet

Hummus met rode biet is lekker, gezond en het is een plaatje om te zien. Door de rode biet, krijgt de hummus een mooie roze kleur. De hummus heeft een licht zoete smaak en is super lekker op een crostini, of om een stukje komkommer in te dippen.

Het maken van hummus is heel simpel. Ik maakte al eerder een naturel hummus en eentje met zongedroogde tomaat. Deze hummus met rode biet is al net zo fijn als die andere varianten. Ik heb de bieten geroosterd in de oven met wat tijm en peper en zout, maar je kan ook gekookte bieten gebruiken.

Ingrediënten voor 1 bakje
2 rode bieten geroosterd of gekookt
400 gr uitgelekte kikkererwten
2 el Tahin
2 tenen knoflook
Sap van een halve citroen
1/2 tl komijn
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Schil de bieten en snij ze in parten. Besprenkel de bieten met olie, peper en zout en wat tijm en rooster ze in ongeveer 35 minuten gaar op 180 graden. Laat de bieten vervolgens afkoelen.

Meng vervolgens alle ingrediënten in een keukenmachine tot een gladde pasta. Vind je de hummus te dik, voeg dan wat extra olijfolie toe of een beetje water.

Serveer de hummus met crostini’s of Turkse pide.

Hummus met rode biet

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan