
Bieten hummus
Bieten hummus is lekker, gezond en het is een plaatje om te zien. Door de rode biet, krijgt de hummus een mooie roze kleur. De hummus heeft een licht zoete smaak en is super lekker op een crostini, of om een stukje komkommer in te dippen. Het maken van hummus is heel simpel. Al eerder deelden we een naturel hummus en eentje met pesto. Deze hummus met rode biet is al net zo fijn als die andere varianten. We hebben de rode bieten geroosterd in de oven met wat tijm en peper en zout, maar je kan ook gekookte bieten gebruiken.

De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 1 bakje
- 2 rode bieten
- 400 gr kikkererwten (uit blik)
- 3 el tahin
- 2 teentjes knoflook
- Sap van een halve citroen
- 0,5 tl komijn
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Schil de bieten en snijd ze in parten. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de bietjes hierop. Besprenkel ze met olie, peper en zout en rooster ze in ongeveer 35 minuten gaar op 180 graden. Laat de bieten vervolgens afkoelen.
Meng de afgekoelde bieten met kikkererwten, knoflook, citroensap, tahin en komijn in een keukenmachine tot een gladde pasta. Vind je de hummus te dik, voeg dan wat extra olijfolie toe of een beetje water.
Breng de bietenhummus eventueel verder op smaak met peper en zout.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan