Spaanse mosselen met chorizo
Wist je dat je mosselen heel gemakkelijk op verschillende manieren kan bereiden? Ik heb er nu een Spaans tintje aan gegeven. Dit recept voor Spaanse mosselen met chorizo is supermakkelijk om te maken. Sowieso zijn mosselen eigenlijk heel makkelijk klaar te maken. Ik hoor vaak om me heen: Oh, schelpdieren of vis, daar waag ik me niet aan hoor. En dat is zonde, want het is supersnel klaar, makkelijk te bereiden en ook nog eens heel gezond. Ik laat je in dit recept zien hoe je heel eenvoudig deze Spaanse mosselen met chorizo klaarmaakt. En wedden dat jij dit ook kan?
Surf & Turf
Surf & Turf is de klassieke combinatie van vlees en vis of schaal,- en schelpdieren. Denk aan biefstuk met garnalen of kreeft met biefstuk. Dit recept van mosselen met chorizo is ook een goed voorbeeld van een Surf & Turf maaltijd. Leuk om te weten: Surf verwijst naar het water of de zee en Turf naar het land. Vandaar de benaming Surf & Turf. Grappig he?
Uit Zeeland
Ik was bij de eerste mosselvangst aanwezig in Yerseke, zo bijzonder om mee te maken. De Zeeuwse mosselen zijn echt heerlijk. Supervers, lekker dik en van goede kwaliteit en dat van eigen (zee)bodem. Mosselen zijn ook nog eens goed voor je. Wist je dat mosselen bomvol eiwitten zitten, weinig vet bevatten en een bron zijn van mineralen? Een goede reden dus om deze Spaanse mosselen eens te gaan maken. De chorizo en rode peper in dit recept maken de mosselen lekker pittig. Ik serveer er brood bij, daarmee kun je lekker in de saus dippen. Je kunt er natuurlijk ook friet bij serveren (iets minder gezond, maar wel heel lekker). Wil of mag je geen alcohol nuttigen? Gebruik een alcoholvrije wijn of laat het achterwege, dat kan ook.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 3 kg mosselen
- 0,5 rode peper
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 100 gr chorizo
- 1 stengel bleekselderij
- 400 gr tomatenblokjes (blik)
- scheutje witte wijn (evt. alcoholvrij)
- paar takjes peterselie (fijngehakt)
- Zout
Serveer met
- brood of friet
- aioli
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Start met het controleren van de mosselen. Spoel ze af onder de kraan en verwijder kapotte en openstaande schelpen. Deze zijn niet goed en moet je weggooien.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadlijsten) fijn. Fruit dit aan in een (mossel)pan in wat olijfolie.
Snijd de chorizo en bleekselderij in blokjes en voeg dit toe aan de pan. Blus het geheel af met een scheutje witte wijn (evt. alcoholvrij).
Voeg de tomatenblokjes en mosselen toe en breng het op smaak met peper en zout. Doe de deksel op de pan en schud de pan tussentijds heen en weer. Na 5 minuten zijn de Spaanse mosselen klaar. Als de schelpen open staan, zijn ze klaar. Schelpen die dicht gebleven zijn, moet je weggooien.
Garneer de Spaanse mosselen met wat fijngehakte peterselie. Serveer met brood en aioli.
Dit bericht is in samenwerking met Nederlands Mosselbureau , lees mijn disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in