Kokoscake met limoen
Wij zijn dol op allés met kokos. Van die spekken met kokos (ken je die?), tot Raffaello’s, tot kokosbollen. Yum! Maar weet je wat helemaal heerlijk is? Homemade kokoscake. Zo simpel om te maken en zo lekker! De basis bestaat uit kokoskwark en daaraan voegen we nog wat kokos en limoen toe. Heerlijke combi.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 1 cake 24 cm
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 100 gr suiker
- 3 eieren (maat L)
- 200 gr gezoete kokoskwark
- 100 ml zonnebloemolie
- 30 gr kokosrasp
- 1 limoen (sap en rasp)
- Snuf zout
Materiaal
- 1 cakevorm van 24 cm
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).
Mix de eieren met de zonnebloemolie, de suiker en de kokoskwark luchtig.
Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en spatel dit door het beslag. Spatel tenslotte de geraspte kokos en het sap en de rasp van 1 limoen door het beslag.
Giet het beslag in een ingevette bakvorm van 24 cm.
Bak de kokoscake in 55 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. De cake is gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in