fbpx
Menu

Kokoscake met limoen

Annika en ik zijn dol op alles met kokos. Van die spekken met kokos (ken je die?), tot Raffaello’s, tot kokosbollen. Yum! Toen ik aan het nadenken was over een variatie met mijn kwarkcake mix, kwam ik dus al snel uit op een kokoscake met limoen. Zo simpel om te maken en zo lekker! Als basis heb ik kokoskwark gebruikt en ik voegde er zelf nog wat geraspte kokos en limoen aan toe. Perfecte combi zo!

Bakken met pakjes

Ik ben helemaal niet van de pakjes en zakjes maar dat komt vooral omdat er vaak teveel suiker en gekke ingrediënten in zitten. Ik heb wel een paar uitzonderingen, ik gebruik gewoon bouillonblokjes en currypasta maak ik ook niet altijd meer zelf. Bakken deed ik ook altijd from scratch en dat heeft wederom met gekke ingrediënten te maken. Daarom vond ik het een goed idee om zelf een bakmixen lijn uit te brengen met enkel pure en biologische ingrediënten. Ik moet soms wel eens lachen als iemand zegt: “ik vind hem toch lekkerder als ik hem zelf maak”. Want dat kan niet. Deze mix is precies zoals je hem zelf maakt. Er is niks geks aan toegevoegd, geen gekke hulpstoffen en ook geen onnodige toevoegingen. Ik heb gewoon het recept voor je uitgewerkt en alle ingrediënten voor je verzameld en afgewogen (of nou ja dat doet iemand anders natuurlijk). Dus zo kan jij in 5 minuten een gezondere cake maken, die net zo smaakt zoals je hem thuis zelf ook zou maken.

Lekker variëren

Ik heb nu dus gekozen voor een kokoscake, maar met de mix voor kwarkcake kan je alle kanten op. Voeg eens fruit toe zoals frambozen of blauwe bessen. Of citroen of sinaasappelschil voor een extra frisse cake. Maar je kan hem ook meer guilty maken met chocola en caramel. De basis is gewoon perfect om mee te variëren. Laat je variaties ook vooral zien op social media met de #uitpaulineskeuken. Vind ik altijd superleuk om te zien.

 

10 plakjes

Ingrediënten voor 1 cake 24 cm

  • 1 x Uit Pauline's keuken mix voor kwarkcake
  • 3 eieren (maat L)
  • 200 gr gezoete kokoskwark (bijv. van Campina)
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 30 gr kokosrasp
  • 1 limoen (sap en rasp)

Materiaal

  • 1 cakevorm van 24 cm

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Mix de eieren met de zonnebloemolie en de kokoskwark luchtig.

  3. Voeg de bakmix toe en spatel dit door het beslag. Spatel tenslotte de geraspte kokos en het sap en de rasp van 1 limoen door het beslag.

  4. Giet het beslag in een ingevette bakvorm van 24 cm.

  5. Bak de kokoscake in 55 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. De cake is gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk!

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

7 reacties

  • Linda
    14 oktober 2019 om 11:38

    Kan je deze cake ook invriezen?

    Beantwoorden
  • Pauline
    14 oktober 2019 om 13:49

    Yes dat kan.

    Beantwoorden
  • Renske Pennings
    6 oktober 2019 om 08:40

    Ik heb de cake gisteren gebakken, maar hij is wat droog. Hoe kan ik dat oplossen?

    Beantwoorden
  • Pauline
    7 oktober 2019 om 12:12

    Een lepel kwark extra of net iets korter in de oven.

    Beantwoorden
  • Aranka
    30 september 2019 om 08:32

    Lijkt mij erg lekker! Kan ik het ook met een andere olie maken?

    Beantwoorden
  • Pauline
    30 september 2019 om 13:31

    Yes dat kan ook. Als hij maar een beetje neutraal van smaak is.

    Beantwoorden
  • Rachel Kromdijk
    29 september 2019 om 09:58

    Te lekker ik sla deze heel snel op! fijne zondag verder

    Beantwoorden

Reactie plaatsen