limoencake

Kokoscake met limoen

Wij zijn dol op allés met kokos. Van die spekken met kokos (ken je die?), tot Raffaello’s, tot kokosbollen. Yum! Maar weet je wat helemaal heerlijk is? Homemade kokoscake. Zo simpel om te maken en zo lekker! De basis bestaat uit kokoskwark en daaraan voegen we nog wat kokos en limoen toe. Heerlijke combi.

kokoscake
kokoscake met limoen
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 1 cake 24 cm

  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 100 gr suiker
  • 3 eieren (maat L)
  • 200 gr gezoete kokoskwark
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 30 gr kokosrasp
  • 1 limoen (sap en rasp)
  • Snuf zout

Materiaal

  • 1 cakevorm van 24 cm
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Mix de eieren met de zonnebloemolie, de suiker en de kokoskwark luchtig.

  3. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en spatel dit door het beslag. Spatel tenslotte de geraspte kokos en het sap en de rasp van 1 limoen door het beslag.

  4. Giet het beslag in een ingevette bakvorm van 24 cm.

  5. Bak de kokoscake in 55 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. De cake is gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon en droog uitkomt.

kokoscake recept
limoencake

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in