Boekweitpannenkoeken maken

Boekweitpannenkoeken maken

Wij zijn dol op pannenkoeken. Het liefst met spek en kaas of met veel poedersuiker. Om het toch enigszins healthy te houden, maken we tegenwoordig vaak boekweitpannenkoeken. We kopen het boekweitmeel bij de lokale molen in de buurt, maar je kunt het ook in de supermarkt halen. Koopmans verkoopt het! We kregen van een aantal van jullie de vraag hoe je een boekweitpannenkoek maakt. Eigenlijk is het heel simpel, je maakt ze net als gewone pannenkoeken, maar je vervangt de tarwebloem door het boekweitmeel. Als je geen koemelk gebruikt, kun je dit vervangen voor een plantaardige melk. Verder kun je er op doen wat je zelf lekker vindt.

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 st.

  • 100 gr boekweitmeel
  • 2 eieren
  • 300 ml (plantaardige) melk
  • Snuf zout
  • Olijfolie om in te bakken (of bakspray)

Zo maak je het

  1. Meng het boekweitmeel met een snuf zout. Voeg de eieren één voor één toe en klop er met een garde een kleverige bal van.

  2. Voeg nu beetje bij beetje de melk toe en blijf roeren totdat er een gelijkmatig beslag ontstaat zonder klontjes. Het moet een beslag worden dat als een lint van je garde loopt, is het nog te dik, voeg dan wat extra melk toe.

  3. Laat een koekenpan goed heet worden. Vaak mislukt de eerste pannenkoek, omdat de pan dan nog niet heet genoeg is. Verhit een klontje boter of scheutje olie in de pan. Verdeel een lepel beslag over pan en beweeg je pan heen en weer zodat het beslag mooi verdeeld is. Verdeel je toppings over de bovenkant van de boekweitpannenkoek, kies bijvoorbeeld voor plakjes appel, een handje rozijnen en een tl kaneel, of voeg een handje geraspte kaas toe.

  4. Als de bovenkant droog is en er kleine luchtbelletjes ontstaan kan je de pannenkoek omkeren. Doe dit met een spatel. Bak de boekweitpannenkoeken op een middelhoog vuur aan weerszijden licht bruin. Serveer ze meteen, hoewel ze koud ook erg lekker zijn.

    Tip: Maak direct een hele stapel, dan kun je er de volgende dagen ook nog van eten.

Boekweitpannenkoeken maken

Tags

Pannenkoeken Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Slanke recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Lunch Ontbijt

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (39 stemmen)

30 juni 2014


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in