basisrecept pannenkoeken

Basisrecept Pannenkoeken

Hollandse pannenkoeken, wie is er niet dol op? We kunnen ze op ieder moment van de dag wel eten. Of het nou ’s ochtends voor ontbijt of ’s avonds is, warm of koud, zoet of hartig het maakt mij niet uit. Dit is het lekkerste basisrecept voor pannenkoeken. Het geheim zit hem in de toevoeging van boekweitmeel, hierdoor smaken ze net zoals bij het pannenkoekenhuis.

Zelf pannenkoeken maken

Je kan natuurlijk een kant en klare pannenkoekenmix gebruiken. Maar zelf pannenkoeken beslag maken is echt zo makkelijk. Het geheim zit hem in de toevoeging van boekweitmeel, hierdoor smaken ze net zoals bij het pannenkoekenhuis. Het boekweitmeel geeft een lekkere notige smaak aan de pannenkoek. PS geen boekweitmeel in huis? gebruik dan gewoon wat extra bloem.

Pannenkoeken variaties

Met dit basisrecept voor pannenkoeken kan je volop variëren. Het gemiddelde pannenkoekenhuis heeft vaak wel meer dan 50 soorten op de kaart staan.  Onze favoriet is toch wel de spek en kaas pannenkoek, alhoewel we appel, kaneel en rozijnen ook heel lekker vinden. Hier nog een paar ideetjes voor het beleg voor zowel zoete als hartige pannenkoeken.

  • Aardbeien en ijs
  • Met kaneelsuiker
  • Met lemoncurd
  • Gerookte zalm, zure room en rode ui
  • Gyros en knoflooksaus
  • Met banaan en nutella
  • Met rum rozijnen
ingrediënt pannenkoekenbeslag
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 8 st.

  • 150 gr tarwebloem
  • 50 gr boekweitmeel (of vervang door tarwebloem)
  • 2 eieren
  • 0,5 l melk
  • snuf zout
  • olie of boter (om in te bakken)
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Meng de bloem met het boekweitmeel en een snuf zout.

  2. Voeg de eieren één voor één toe en klop er met een garde een kleverige bal van.

  3. Voeg nu beetje bij beetje de melk toe en blijf roeren totdat er een gelijkmatig beslag ontstaat zonder klontjes.

  4. Laat een koekenpan goed heet worden. Vaak mislukt de eerste pannenkoek en dat komt omdat de pan dan nog niet heet genoeg is.

  5. Voeg een klontje boter of scheutje olie in de pan. Verdeel een lepel beslag over pan en beweeg je pan heen en weer zodat het beslag mooi verdeeld is.

  6. Bak de pannenkoeken op een middelhoog vuur aan weerszijden licht bruin. Als de bovenkant droog is en er kleine luchtbelletjes ontstaan kan je de pannenkoek omkeren. Doe dit met een spatel of gooi hem om in de lucht als je durft.

pannenkoeken met appel
basisrecept pannenkoeken

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (13 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.