Courgette spaghetti
Wist je dat je heel gemakkelijk courgette spaghetti kunt maken? Dit wordt ook wel courgetti genoemd, leuke naam toch? Het is een makkelijk en healthy recept, waar je slechts één pan voor nodig hebt. Je kunt de pasta van courgette eventueel zelfs rauw eten, maar wij vinden even kort opwarmen het lekkerst.
Spaghetti van courgette
Voor het maken van spaghetti van courgette is het handig om een mandoline of een spiraalsnijder in huis te hebben, maar met een goed mes lukt het ook. Courgette spaghetti is lekker, gezond en ook nog eens koolhydraatarm. En je krijgt voldoende vitamientjes binnen! Probeer ook eens onze courgette pasta uit de oven, want die is net zo smullen als dit recept.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor vier personen
- 4 courgettes
- 500 gr cherrytomaten
- 1 ui
- 1 knoflookteen
- 100 gr pesto
- 30 gr pijnboompitten
- Parmezaanse kaas
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
Was de courgettes en maak er courgette spaghetti van behulp van een mandoline of spiraalsnijder.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn en fruit dit vervolgens aan in wat olijfolie.
Was de cherrytomaten en snijd deze door de helft. Bak ze vervolgens kort mee.
Voeg de courgette spaghetti toe en verhit deze kort.
Roer de pesto door het geheel.
Garneer de courgette spaghetti met geroosterde pijnboompitten en wat Parmezaanse kaas.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recept bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in